Διεθνή ΜΜΕ: Ανοχύρωτη η Αθήνα απέναντι στην τρομοκρατία

Διεθνή ΜΜΕ: Ανοχύρωτη η Αθήνα απέναντι στην τρομοκρατία Facebook Twitter
Eurokinissi
0

 Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την έκρηξη βόμβας χθες, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, με τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης να εμφανίζουν την Αθήνα ανοχύρωτη απέναντι στην τρομοκρατία.

«Φόβος για μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων μετά τις εκρήξεις στην Αθήνα», τιτλοφορείται το άρθρο της Der Standard.

Η Αυστριακή εφημερίδα επισημαίνει ότι «ήταν η τρίτη απόπειρα από τα μέσα Νοεμβρίου να μπουν στο σταυρόνημα συντηρητικοί και κρατικοί οργανισμοί».

Η Washington Post σημειώνει ότι αυτή τη φορά δεν υπήρξε προειδοποίηση για την έκρηξη έξω από το Ναό του Αγίου Διονυσίου στην καρδιά της Αθήνας κι ότι οι ελληνικές Αρχές ήταν ήδη σε συναγερμό μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις 17ης Δεκεμβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Τονίζει μάλιστα ότι ακροαριστερές και αναρχικές ομάδες έχουν εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια επιθέσεις στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.

Η γαλλική Le Figaro υπογραμμίζει με τη σειρά της ότι οι υποψίες των Αρχών στρέφονται σε ακροαριστερά ή αναρχικά κινήματα: «Οι επιθέσεις κατά δημόσιων θεσμών, ραδιοτηλεοπτικών μέσων, τραπεζών ή διπλωματικών αντιπροσωπειών είναι συχνές εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και αποδίδονται σε τέτοια κινήματα».

Επιπλέον το γερμανικό Stern και η ιταλική La Stampa υπενθυμίζουν ότι ουδείς ανέλαβε μέχρι στιγμής την ευθύνη για την έκρηξη στο Κολωνάκι και την επίθεση στο ΣΚΑΪ επισημαίνοντας ότι τέτοια χτυπήματα αποδίδονται σε ακροαριστερές ή αναρχικές ομάδες, που επιλέγουν συχνά την περίοδο των εορτών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM