O Τραμπ δηλώνει πως έχει στοιχεία ότι ο κορωνοϊός συνδέεται με εργαστήριο στη Γουχάν

O Τραμπ δηλώνει πως έχει στοιχεία ότι ο κορωνοϊός συνδέεται με εργαστήριο στη Γουχάν Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει επιπρόσθετους τιμωρητικούς δασμούς στην Κίνα, υποστηρίζοντας ότι ενημερώθηκε για στοιχεία που του επιτρέπουν να θεωρεί ότι η πανδημία του κορωνοϊού συνδέεται με εργαστήριο στην πόλη Γουχάν.

«Ναι», απάντησε ο Τραμπ όταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν έχει δει στοιχεία που να του επιτρέπουν να πιστεύει πως το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν είναι αυτό από το οποίο «προήλθε» η πανδημία.

Ο Τραμπ έκανε την παραπάνω δήλωση παρά το συμπέρασμα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι ο ιός «δεν ήταν ανθρωπογενής ή γενετικά τροποποιημένος».

«Θα δούμε από πού προέρχεται», δήλωσε ο Τραμπ σε εκδήλωση του Λευκού Οίκου την Πέμπτη. «Έχουμε ανθρώπους να το εξετάζουν προσεχτικά. Επιστήμονες και άνθρωποι των υπηρεσιών. Νομίζω ότι θα έχουμε τελικά μια πολύ καλή απάντηση. Και η Κίνα μπορεί τελικά να μας πει», είπε.

Ωστόσο απέφυγε να γίνει συγκεκριμένος. «Δεν επιτρέπεται να σας πω περισσότερα», πρόσθεσε. Ο νέος κορονοϊός, επανέλαβε, «είναι κάτι που μπορούσε να περιοριστεί στον τόπο προέλευσής του και θεωρώ πως μπορούσε να περιοριστεί πολύ εύκολα».

Συμπλήρωσε ότι ενδέχεται να επιβάλλει «τελωνειακούς δασμούς» για να τιμωρήσει την Κίνα, κάτι που είπε ότι προτιμά αντί της ιδέας οι ΗΠΑ να διαγράψουν χρέη τους που εκκρεμούν.

Ο Τραμπ καταφέρεται ολοένα πιο συχνά εναντίον της Κίνας όταν αναφέρεται στην πανδημία, που βυθίζει σε ύφεση την αμερικανική οικονομία, η καλή υγεία της οποίας βρισκόταν ως πρότινος στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας ενόψει της αναμέτρησης του Νοεμβρίου. Κατηγορεί επίσης το Πεκίνο ότι παρουσιάζει ψευδή στοιχεία για τον απολογισμό των θανάτων στην κινεζική επικράτεια, καθώς η χώρα του θρηνεί πλέον πάνω από 62.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχουν υπερβεί το ένα εκατομμύριο.

Πρόσφατα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να απαιτήσει η κυβέρνηση της Κίνας να καταβάλλει «αποζημιώσεις» ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM