O Τραμπ δηλώνει πως έχει στοιχεία ότι ο κορωνοϊός συνδέεται με εργαστήριο στη Γουχάν

O Τραμπ δηλώνει πως έχει στοιχεία ότι ο κορωνοϊός συνδέεται με εργαστήριο στη Γουχάν Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει επιπρόσθετους τιμωρητικούς δασμούς στην Κίνα, υποστηρίζοντας ότι ενημερώθηκε για στοιχεία που του επιτρέπουν να θεωρεί ότι η πανδημία του κορωνοϊού συνδέεται με εργαστήριο στην πόλη Γουχάν.

«Ναι», απάντησε ο Τραμπ όταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν έχει δει στοιχεία που να του επιτρέπουν να πιστεύει πως το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν είναι αυτό από το οποίο «προήλθε» η πανδημία.

Ο Τραμπ έκανε την παραπάνω δήλωση παρά το συμπέρασμα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι ο ιός «δεν ήταν ανθρωπογενής ή γενετικά τροποποιημένος».

«Θα δούμε από πού προέρχεται», δήλωσε ο Τραμπ σε εκδήλωση του Λευκού Οίκου την Πέμπτη. «Έχουμε ανθρώπους να το εξετάζουν προσεχτικά. Επιστήμονες και άνθρωποι των υπηρεσιών. Νομίζω ότι θα έχουμε τελικά μια πολύ καλή απάντηση. Και η Κίνα μπορεί τελικά να μας πει», είπε.

Ωστόσο απέφυγε να γίνει συγκεκριμένος. «Δεν επιτρέπεται να σας πω περισσότερα», πρόσθεσε. Ο νέος κορονοϊός, επανέλαβε, «είναι κάτι που μπορούσε να περιοριστεί στον τόπο προέλευσής του και θεωρώ πως μπορούσε να περιοριστεί πολύ εύκολα».

Συμπλήρωσε ότι ενδέχεται να επιβάλλει «τελωνειακούς δασμούς» για να τιμωρήσει την Κίνα, κάτι που είπε ότι προτιμά αντί της ιδέας οι ΗΠΑ να διαγράψουν χρέη τους που εκκρεμούν.

Ο Τραμπ καταφέρεται ολοένα πιο συχνά εναντίον της Κίνας όταν αναφέρεται στην πανδημία, που βυθίζει σε ύφεση την αμερικανική οικονομία, η καλή υγεία της οποίας βρισκόταν ως πρότινος στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας ενόψει της αναμέτρησης του Νοεμβρίου. Κατηγορεί επίσης το Πεκίνο ότι παρουσιάζει ψευδή στοιχεία για τον απολογισμό των θανάτων στην κινεζική επικράτεια, καθώς η χώρα του θρηνεί πλέον πάνω από 62.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχουν υπερβεί το ένα εκατομμύριο.

Πρόσφατα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να απαιτήσει η κυβέρνηση της Κίνας να καταβάλλει «αποζημιώσεις» ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM