Ιταλία: Οι λιγότεροι νεκροί από κορωνοϊό σε μια μέρα, από τις 14 Μαρτίου- Μείωση και στη Γαλλία

Ιταλία: Οι λιγότεροι νεκροί από κορωνοϊό σε μια μέρα, από τις 14 Μαρτίου- Μείωση και στη Γαλλία Facebook Twitter
EPA
0

Ο μικρότερος ημερήσιος απολογισμός θανάτων από κορωνοϊό των τελευταίων εβδομάδων καταγράφηκε στην Ιταλία και τη Γαλλία τις προηγούμενες 24 ώρες, καθώς οι δύο χώρες ετοιμάζονται να ανακοινώσουν το πλάνο χαλάρωσης των μέτρων.

Στην Ιταλία τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 260 θάνατοι από κορωνοϊό, ο χαμηλότερος απολογισμός από τις 14 Μαρτίου. Επίσης, επιβεβαιώθηκαν 2.324 κρούσματα, ο μικρότερος αριθμός νέων μολύνσεων από τις 20 Απριλίου. Έως τώρα, η Ιταλία έχει θρηνήσει 26.644 νεκρούς από τον κορωνοϊό και έχουν καταγραφεί 106.103 κρούσματα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε στη La Repubblica ότι η μεταποιητική βιομηχανία θα τεθεί ξανά σε λειτουργία στις 4 Μαΐου, ενώ τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά τον Σεπτέμβριο.

«Δεν μπορούμε να παρατείνουμε περαιτέρω την καραντίνα. Θα ρισκάρουμε να υπονομεύσουμε σοβαρά την κοινωνικο-οικονομική δομή της χώρας», δήλωσε ο Κόντε, σημειώνοντας ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή και πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υιοθετήσουν αυστηρά μέτρα τα την υγιεινή, προτού ανοίξουν. Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα λεπτομερώς το πλάνο για τη χαλάρωση των μέτρων.

Στη Γαλλία καταγράφηκαν 242 θάνατοι από κορωνοϊό τις προηγούμενες 24 ώρες, από τους οποίους 152 σε νοσοκομεία και 90 σε άλλα προνοιακά ιδρύματα. Πρόκειται για τον χαμηλότερο απολογισμό των τελευταίων πέντε εβδομάδων. Συνολικά 22.856 είναι έως τώρα οι νεκροί από τον ιό στη Γαλλία.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, θα παρουσιάσει την Τρίτη στη Βουλή τη στρατηγική για την άρση των περιοριστικών μέτρων, που αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από τις 11 Μαΐου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, για πρώτη φορά έχει πέσει κάτω από το 50% το ποσοστό των Γάλλων που τάσσονται υπέρ της καραντίνας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM
Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM