Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ θα ανακοινώσει «συνεργασία ορόσημο» για εμβόλιο

Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ θα ανακοινώσει «συνεργασία ορόσημο» για εμβόλιο Facebook Twitter
EPA
0

Ο ΠΟΥ πρόκειται να ανακοινώσει αύριο Παρασκευή μια «συνεργασία ορόσημο» για την επιτάχυνση της ανάπτυξης, της παραγωγής και της χρήσης ασφαλών, αποτελεσματικών φαρμάκων, τεστ και εμβολίων

Φάρμακα, τεστ και εμβόλια θα επιτρέπουν την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία της ασθένειας Covid-19. Σε μια λακωνική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα αναφέρει ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να καταστήσει τις τεχνολογίες κατά του νέου κορωνοϊού «προσβάσιμες σε όσους τις χρειάζονται, παγκοσμίως». Δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους ανέφερε στις 6 Απριλίου ότι σκόπευε να ανακοινώσει μια πρωτοβουλία για την επιτάχυνση της έρευνας, της ανάπτυξης και της παραγωγής εμβολίων αλλά και μηχανισμών για τη δίκαιη διανομή τους.

«Μια αφάνταστη ανθρώπινη τραγωδία» στους οίκους ευγηρίας

Το πλήγμα που κατάφερε ο νέος κορωνοϊός στους οίκους ευγηρίας, που αντιπροσωπεύουν το 50% των καταγεγραμμένων θανάτων σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, συνιστά μια «αφάνταστη ανθρώπινη τραγωδία», είπε σήμερα ο διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σε αυτά τα κέντρα, η κατάσταση είναι «βαθιά ανησυχητική», εκτιμά ο Χανς Κλούγκε, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου από την Κοπεγχάγη, την έδρα του ευρωπαϊκού βραχίονα του ΠΟΥ.

Σύμφωνα με τους προκαταρκτικούς υπολογισμούς του οργανισμού, «έως και το 50% των νεκρών από τη νόσο Covid-19 ήταν ένοικοι σε ιδρύματα μακροχρόνιας φροντίδας», επισήμανε. Τη 13η Απριλίου, μεταξύ των 444 θανάτων που καταγράφηκαν στην Ιρλανδία, το 55,2% ήταν σε αυτού του είδους τα ιδρύματα. Τη 15η Απριλίου, η Γαλλία έκανε γνωστό ότι το 49,4% των νεκρών της ήταν ένοικοι οίκων ευγηρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικοινώνησε ο ΠΟΥ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Για τον Κλούγκε, «υπάρχει μια άμεση και επείγουσα ανάγκη να ξανασκεφτούμε και να προσαρμόσουμε τη λειτουργία» αυτών των ιδρυμάτων, μπροστά στην επιδημία. Κυρίως να δοθεί προτεραιότητα στα διαγνωστικά τεστ, να εξοπλιστούν οι επαγγελματίες υγείας και να οργανωθούν ειδικές μονάδες για τους ασθενείς με Covid-19, προτού καν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.

Κι αυτό διότι, υπογράμμισε ο αξιωματούχος, «ακόμα και στην περίπτωση των πολύ ηλικιωμένων ανθρώπων, που είναι ευάλωτοι και ζουν με πολλές χρόνιες ασθένειες, πολλοί έχουν καλές πιθανότητες να αναρρώσουν εάν λάβουν την κατάλληλη φροντίδα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Διεθνή / Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Οι τελευταίοι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι οι δασμοί του Προέδρου Τραμπ προκαλούν αύξηση των τιμών και μειώνουν τα πραγματικά εισοδήματα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πολιτικές του Ρεπουμπλικανών.
LIFO NEWSROOM
Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Διεθνή / Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι τεταμένες την παραμονή της συνόδου κορυφής Πούτιν-Τραμπ, ωστόσο οι δύο χώρες έχουν καταφέρει να ανταλλάξουν περισσότερους από 10.000 στρατιώτες, κάτι σχεδόν ανήκουστο στον σύγχρονο πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Διεθνή / Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Η στρατηγική αναγέννησης του ρωσικού στρατού και πώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν αξιοποιεί την οικονομική ανθεκτικότητα και την κινητοποίηση για να αλλάξει την κατεύθυνση του πολέμου στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Διεθνή / Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως τα περιστατικά καρκίνου από την ακτινοβολία των βομβών στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι θα σκοτώσουν λιγότερο από το 1% των επιζώντων. Αναλυτικά αποτελέσματα 80 χρόνια μετά τις επιθέσεις.
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Διεθνή / Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει αυξανόμενα στρατηγικά προβλήματα και απογοήτευση στο στρατό της, καθώς η παραδοσιακή σοβιετική ιεραρχία δημιουργεί αχρείαστες απώλειες και μειώνει το ηθικό των στρατευμάτων. Η αναγκαία αλλαγή στρατηγικής και διοίκησης είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
LIFO NEWSROOM
Πως η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Διεθνή / Πώς η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Η μουσική και τα τραγούδια αναδεικνύουν την κουλτούρα των πολυτελών μαρκών. Από τη διάσημη επιτυχία "Dior" μέχρι την ανάκαμψη της Gucci, αναλύουμε πώς η μουσική επηρεάζει τις πωλήσεις και τις στρατηγικές των μεγάλων οίκων
LIFO NEWSROOM