Γεωργιάδης: Στις 25 Απριλίου αρχίζει η παραγωγή μασκών στην Ελλάδα

Γεωργιάδης: Στις 25 Απριλίου αρχίζει η παραγωγή μασκών στην Ελλάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Από τις 25 Απριλίου θα ξεκινήσει η παραγωγή μασκών στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν θα γίνει μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές δηλώσεις του, σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα θα είναι απαραίτητα μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, αλλά και η τήρηση των αποστάσεων.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι χθες έγινε η παραλαβή μηχανημάτων από την Κίνα, για την παραγωγή υγειονομικών μασκών ασφαλείας από εργοστάσιο στην Ελλάδα. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μασκών για τον κορωνοϊό, στη χώρα μας και η παραγωγή θα είναι 9 εκατ. τεμάχια μάσκες το μήνα.

Οι μονάδες βρίσκονται στη Λάρισα και στη Θράκη. «Κάνουμε προσπάθεια να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν και ένα δεύτερο εργοστάσιο να φτιάχνει την πρώτη ύλη για τις μάσκες διότι η πρώτη ύλη είναι εισαγόμενη. Δεν καλύπτεται το σύνολο της ζήτησης αλλά είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να υπάρχει σχετική επάρκεια», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής αποθεμάτων μέχρι χθες ήταν καταγεγραμμένες 11 εκατομμύρια μάσκες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, αλλά σημείωσε ότι αν αρχίσουμε όλοι να φοράμε μάσκες, τότε η ποσότητα αυτή είναι μικρή για τις ανάγκες της αγοράς. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται, διαβεβαίωσε ο κ. Γεωργιάδης, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα το επόμενο διάστημα, όταν θα αρθεί η καραντίνα και θα χρειαζόμαστε περισσότερες μάσκες.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, που λήγει τον Απρίλιο.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM