To ψυχολογικό προφίλ του Στρος-Καν

To ψυχολογικό προφίλ του Στρος-Καν Facebook Twitter
0

Μεταξύ της «Μαύρης Δευτέρας» και της «Αγίας Παρασκευής», οι φίλοι του Στρος-Καν, εκλεγμένοι αξιωματούχοι, πρώην συνάδελφοι, επιχειρηματίες, φίλοι της οικογένειας, συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν γι’αυτόν, και μαζί, βήμα με βήμα, έφτιαξαν ένα ανεπίσημο ψυχολογικό προφίλ. Χωρίς να παρασυρθούν από το κύμα της δημόσιας γνώμης, εξέτασαν αναλυτικά και διακριτικά, ίσως με υπερβολικό ζήλο την συνείδησή του. Σε ζεύγη και σε μικρά γκρουπ, σε καφέ και σε σπίτια στην εξοχή, ανέλυσαν την κάτοψη της σουίτας του ξενοδοχείου και προσπάθησαν να αναπαραστήσουν το σενάριο, λεπτό προς λεπτό. Είχαν εντυπωσιαστεί με την πτώση του Στρος-Καν, με το πόσο γρήγορα και “live” έγιναν όλα.

Το μόνο ψυχολογικό προφίλ που απέρριψαν είναι ότι ο Στρος Καν είναι βίαιος άνθρωπος. “O Ντομινίκ δεν αντέχει την παραμικρή αντιπαράθεση!” «Ποτέ δεν έδειρε τα παιδιά του» «Δεν είναι θαρραλέος άντρας». Ένας συγγενής είπε «παραείναι τεμπέλης για να αναγκάσει οποιονδήποτε να κάνει κάτι.» «Ένα πολύ χαρακτηριστικό στοιχείο του είναι ότι λέει στον καθένα μόνο αυτά που μπορεί ν’ακούσει. Ο καθένας στο κουτάκι του. Αυτό ήταν ένας κανόνας του Στρος-Καν.»

Από την άλλη , ο ίδιος έλεγε για τον εαυτό του «είμαι ένας χαμαιλέων.» Ο καθένας έβλεπε ένα κομμάτι του μόνο αλλά όλοι συμφωνούν στο ότι «αργούσε πάντα» και μερικοί προσθέτουν «και ένας Θεός ξέρει που ήταν πριν.»

Από τo Time

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM