Surfin' USA

Surfin' USA Facebook Twitter
0
Πώς προέκυψε η επανένωση του συγκροτήματος;

Δεν θα τη χαρακτήριζα επανένωση. Για περισσότερο από 10 χρόνια παίζαμε τραγούδια των Sublime με τους Long Beach Dub All Stars, αλλά και με τους Long Beach Shortbus. Πριν από μερικά χρόνια, πέτυχα έναν πιτσιρικά να τραγουδάει το «Saw Red» κι αμέσως κατάλαβα πως αυτό είναι. Ήταν ο Rome. Όλοι μας παρότρυναν να κρατήσουμε τη μουσική των Sublime ζωντανή και τώρα βρήκαμε την ενέργεια να ηχογραφήσουμε καινούργιο υλικό και να διαδώσουμε τη μουσική μας σε μέρη που δεν είχε φτάσει στο παρελθόν.

Αντιμετωπίσατε προβλήματα με την οικογένεια του Nowell για τη χρήση του ονόματος. Πώς τα ξεπεράσατε;

Οι δικηγόροι πάντα προσπαθούν να περιπλέξουν τα πράγματα. Το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον και πολλοί φίλοι μας στήριξαν. Τώρα, έχουμε αφήσει πίσω μας αυτή την κατάσταση και θέλουμε να εστιάσουμε στη μουσική, όπως θα ήθελε κι ο Brad. Άλλωστε, κάθε μέρα στις συναυλίες μας το χαμόγελο ενός πιτσιρικά από το κοινό δικαιώνει την απόφασή μας και μας κάνει να θέλουμε να συνεχίσουμε.

Θεωρείστε μια από τις μπάντες που βγάλατε την punk rock σκηνή σε μεγαλύτερα ακροατήρια. Πιστεύετε πως τώρα έχει επιστρέψει πάλι σε πιο underground σκηνές;

Δεν ξέρω αν ήταν punk rock, χιπ χοπ, ska ή κάτι άλλο. It’s the California sound, baby. Είναι ο ήχος που θες ν’ ακούσεις όταν έχεις καβαλήσει τη σανίδα σου, το ηλιοβασίλεμα. Σήμερα, αυτό που ονομάζεται punk rock μάλλον έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, αλλά, αν μας ρωτήσεις, αυτό συμβαίνει για τελείως λάθος λόγους. Βιντεοκλίπ, μέικ-απ και εντυπωσιακά ρούχα δεν ήταν ποτέ μέρος της κουλτούρας μας. Όταν, τουλάχιστον, μεγαλώναμε εμείς.

Έχει αλλάξει κάτι στον δίσκο που ολοκληρώσατε και θα κυκλοφορήσει σύντομα;

Είναι Sublime φίλε, ο ήχος του Long Beach. Ο Rome είναι πολύ ταλαντούχος και νιώθουμε πως ήταν πάντα εκεί. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτό, αλλά δίνουμε ό,τι έχουμε κι ελπίζουμε ν' αξίζει τον κόπο.

Σας λείπει κάτι από τις παλιές μέρες της βιομηχανίας ή νιώθετε πιο άνετοι τώρα, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα;

Η μουσική βιομηχανία ήταν πάντα περίεργη. Έπρεπε να κάνουμε πολλά κόλπα και τότε για να μας προσέξει κάποιος. Κανείς δεν μας ήθελε. Δεν μας έκλειναν συναυλίες, ούτε μπορούσαμε να κάνουμε ένα συμβόλαιο κάπου. Οπότε, δεν μας νοιάζει τίποτα. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου και ν’ απολαμβάνεις τη διαδρομή.

Δεν έχω καταφέρει να βρω πολλές πληροφορίες για την παλιά μασκότ σας, τον σκύλο που είχατε ονομάσει Louie Dog. Τι θυμάσαι από τη συναυλία που όρμησε στο κοινό;

Ο Louie ήταν μια γλύκα. Από τη δυνατή ένταση στις συναυλίες μας είχε σχεδόν κουφαθεί ο κακομοίρης και για να τον βρούμε του φωνάζαμε από τα μικρόφωνα. Όσο για εκείνη τη φορά που όρμησε στο κοινό κι άρπαξε έναν τύπο... του άξιζε. Αν και δεν έχω ξεκάθαρη γνώμη για το κοινό στην Ευρώπη, έχω ακούσει πως είστε θεότρελοι. Για να δούμε αν οι Έλληνες θ’ ανταποκριθούν στις προσδοκίες μας!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H βαθιά υπνωτική ενέργεια του DJ Nobu

Μουσική / H βαθιά υπνωτική ενέργεια του DJ Nobu

Κάθε σετ του είναι μια κατάδυση, μια αργή πτώση σε υποσυνείδητα μοτίβα, σε αχαρτογράφητους ήχους, σε σκοτεινούς διαδρόμους που παραπέμπουν περισσότερο σε τελετουργία παρά σε πάρτι. Ένας από τους σημαντικότερους DJ's της εποχής μας έρχεται στην Αθήνα για ένα βράδι.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Χελμός

Μουσική / Χελμός: 30 στιγμές από το πιο «ψηλό» φεστιβάλ του καλοκαιριού

Στημένο στα 1.700 μέτρα, το 3ο Helmos Mountain Festival υποδέχτηκε μερικά από τα πιο αγαπημένα ονόματα της εγχώριας σκηνής, σε ένα τριήμερο που συνδύασε μουσική, φύση και κορυφές - κυριολεκτικά και μεταφορικά.
LIFO NEWSROOM
Μυρτώ Βασιλείου: «Μου έχουν πει υποτιμητικά "πες κανένα λαϊκό, αυτό τραβάει"»

Μουσική / Μυρτώ Βασιλείου: «Μου έχουν πει υποτιμητικά "πες κανένα λαϊκό, αυτό τραβάει"»

Η νέα φωνή της ελληνικής μουσικής είναι, όπως λέει, «λίγο καθαρίστρια, λίγο ιδιωτική υπάλληλος, λίγο τραγουδίστρια». Μόλις έκλεισε τα τριάντα, ετοιμάζεται να ανέβει ξανά στη σκηνή με τη Νατάσσα Μποφίλιου και δείχνει πως έχει πολλά να προσφέρει.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Tsoula Festival

Μουσική / Tsoula Festival: Το πιο φρέσκο νησιώτικο φεστιβάλ στήνεται στην Αστυπάλαια

Με όνομα εμπνευσμένο από το παραδοσιακό φυλαχτό του νησιού, το φεστιβάλ που οραματίστηκαν τρεις δημοσιογράφοι στρέφει τα βλέμματα στην «πεταλούδα του Αιγαίου» – και έχουμε αποκλειστικά το πλήρες πρόγραμμά του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Σαίξπηρ, η Αθήνα και ένα Καλοκαιρινό Όνειρο

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Ο Σαίξπηρ, η Αθήνα και ένα Καλοκαιρινό Όνειρο

Η Ματούλα Κουστένη μάς ξεναγεί στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Φέλιξ Μέντελσον που εμπνέεται από τον Σαίξπηρ και θα ζωντανέψει, όπως και στο κείμενο, «στην Αθήνα, μια καλοκαιρινή νύχτα».
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Στέφανος Αθανασίου

Μουσική / Στέφανος Αθανασίου: «Γράφω για τον έρωτα, ο οποίος δεν έχει φύλο, δεν έχει καταγωγή»

Ο νεαρός τραγουδοποιός από τα Γιάννενα δεν είχε σκοπό να πει δημοτικά, αλλά συνόδεψε τη θεία του, Παγώνα Αθανασίου, σε δύο νεο-παραδοσιακά τραγούδια της Ηπείρου που του προκάλεσαν ανατριχίλα.
M. HULOT
Voltnoi & Quetempo (STEGI.RADIO), Άκης Χοντάσης Επιμέλεια Μουσικού Προγράμματος «Μια ανοιχτή πρόσκληση σε μια μουσική και ιστορική περιπλάνηση»

Plāsmata 3 / Voltnoi & Quetempo, Άκης Χοντάσης: «Μια ανοιχτή πρόσκληση σε μια μουσική και ιστορική περιπλάνηση»

Το STEGI.RADIO γίνεται για τρεις εβδομάδες το σημείο συνάντησης στα Plāsmata 3 στο Πεδίον του Άρεως, με αμέτρητες ώρες μουσικής απ' όλο τον πλανήτη και συζητήσεις που αφηγούνται ιστορίες του κόσμου.
M. HULOT
H τριλογία του Bloody Hawk κλείνει με τον καλύτερο τρόπο

Μουσική / «Φθηνά Tricks 3»: H τριλογία του Bloody Hawk κλείνει με τον καλύτερο τρόπο

Με το «Φθηνά Tricks 3» ολοκληρώνεται η τριλογία του Έλληνα ράπερ, με τη θεαματικότερη ίσως άνοδο που έχει δει η ελληνική σκηνή – ένα άλμπουμ που δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε όποιον ακούει ραπ να ισχυριστεί πως δεν του αρέσει.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ