Aπαγόρευση κυκλοφορίας: Πιο αυστηρά πρόστιμα και γεωγραφικοί περιορισμοί - Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Aπαγόρευση κυκλοφορίας: Πιο αυστηρά πρόστιμα και γεωγραφικοί περιορισμοί - Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση Facebook Twitter
0

Σε «μενού αυστηροποίησης» των έκτακτων μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, προκειμένου να συγκρατηθεί περαιτέρω η διασπορά του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός, τα μέτρα αυτά θα ενεργοποιηθούν στην περίπτωση που «υπάρξουν δείγματα επιβάρυνσης της κατάστασης».

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, τα μέτρα που εξετάζονται από την κυβέρνηση, περιλαμβάνουν «είτε αυστηροποίηση του προστίμου είτε γεωγραφικούς περιορισμούς όπου υπάρχουν εστίες επιμόλυνσης (καραντίνα) είτε περαιτέρω περιορισμούς στο εύρος των εξόδων με έμφαση στον περιορισμό κίνησης εκτός έδρας των ανθρώπων είτε περαιτέρω αυστηροποίηση πτήσεων από το εξωτερικό για να μην υπάρχουν επιπλέον κίνδυνοι».

«Το ότι μπορούμε να έχουμε έγκαιρη διάγνωση για κάποιον που έχει μολυνθεί δεν σημαίνει ότι εκεί τελειώνει η δουλειά του κράτους. Ακολουθεί η ιχνηλάτηση και αυτή έχει πάει πολύ καλά από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά εάν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων τότε θα αυξηθεί γεωμετρικά η δυσκολία. Εκεί νομίζω ότι απέτυχε το σύστημα Ιταλίας και Ισπανίας» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο ίδιος, πάντως, σημείωσε πως το επίπεδο συμμορφωσης των πολιτών είναι υψηλό και πως αν εξακολουθήσει έτσι, «σταδιακά θα απεγκλωβιστούμε από αυτόν τον εφιάλτη».

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη «διαφαίνεται ότι υπάρχει μια μεγάλη σταθερότητα στην επέκταση της επιδημίας και αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα γιατί φαίνεται ότι δεν θα πάμε σε μεγάλη εκθετική επέκταση και θεωρώ ότι το ΕΣΥ θα αντέξει και δεν θα έχουμε φαινόμενα όπως αυτά στο εξωτερικό. Το πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης δεν εξαρτάται μόνο από τα σημερινά δεδομένα αλλά έχει να κάνει και με τον καιρό, τα εισερχόμενα κρούσματα κτλ.».

Όσον αφορά τα νησιά ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι «είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι των νησιών και οι αιρετοί που θέλουν να στεγανοποιηθούν οι περιοχές αυτές».

Με πληροφορίες από protothema.gr

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ