Ο κοροναϊός σαρώνει την Ιταλία - Οι νεκροί είναι 233 και τα κρούσματα 5.883

Ο κοροναϊός σαρώνει την Ιταλία - Οι νεκροί είναι 233 και τα κρούσματα 5.883 Facebook Twitter
0

Βαρύ πλήγμα από τον κοροναϊό δέχεται η Ιταλία καθώς τα κρούσματα και οι νεκροί αυξάνονται με ταχύτατο ρυθμό.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών, τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα εκτοξεύθηκαν σε 5.883. Οι νεκροί είναι πλέον 233, ενώ το πρωί είχαν ανακοινωθεί 197. Τα κρούσματα αυξήθηκαν δραματικά κατά 1.145 σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα και οι ασθενείς που ιάθηκαν είναι 589.

Η Ιταλία έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων οποιασδήποτε χώρας εκτός της Κίνας και είναι τρίτη σε κρούσματα Covid-19 μετά την Κίνα και τη Νότια Κορέα.

Και οι 22 ιταλικές περιφέρειες έχουν καταγράψει περιπτώσεις κρουσμάτων. Στα νοσοκομεία της χώρας έχουν εισαχθεί 2.651 άνθρωποι, 567 ασθενείς είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας και 1.843 βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό. Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 παραμένουν η Λομβαρδία (3.420), η Εμίλια Ρομάνια (1.010) και το Βένετο (543).

Πριν από λίγο, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει σε απομόνωση όλη την περιφέρεια της Λομβαρδίας, και άλλες δώδεκα περιοχές σε Βένετο, Εμίλια Ρομάνια και Πεδεμόντιο. Πρόκειται, ουσιαστικά, για επέκταση της «κόκκινης ζώνης» σε μεγάλο μέρος του ιταλικού βορρά.

Πέρα από την Λομβαρδία, σε απομόνωση τίθενται οι περιοχές των πόλεων Πάρμα, Πιατσέντσα, Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ρίμινι, Πέζαρο, Ουρμίνο, Βενετία, Τρεβίζο, Πάδοβα, 'Αστι και Αλεσάντρια, μέχρι τις 3 Απριλίου.

Ουσιαστικά, απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών έξω από τις περιοχές αυτές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις. Κλειστά θα παραμείνουν γυμναστήρια, πισίνες, μουσεία, πολιτιστικά κέντρα και χιονοδρομικά κέντρα. Τα εμπορικά κέντρα θα μπορούν να μένουν ανοικτά μόνον από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

 

Στα όρια τους οι γιατροί

Οι Ιταλοί γιατροί των μονάδων εντατικής θεραπείας σημαίνουν συναγερμό και υπογραμμίζουν ότι «η κατάσταση στα νοσοκομεία της Λομβαρδίας είναι οριακή».

«Τα νοσοκομεία της Λομβαρδίας υφίστανται μεγάλη πίεση η οποία είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί. Δυστυχώς, μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με καταστροφικές συνέπειες», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Προσθέτουν, δε, ότι «δεν κινδυνεύει μόνον η ζωή των ασθενών με τον covid-19, αλλά και όλων όσων απευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία για χρόνιες και οξείες παθήσεις» και ζητούν την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε και του περιφερειάρχη της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα.

Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας, στο μεταξύ, έκανε γνωστό ότι σύντομα μέρος των ασθενών που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της Λομβαρδίας θα μεταφερθεί σε άλλες περιοχές του ιταλικού βορρά.

Παράλληλα, μετά τη δήλωση του γραμματέα του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι ότι βρέθηκε θετικός στον ιό, ο περιφερειάρχης της Σικελίας Νέλο Μουσουμέτσι (ο οποίος τον συνάντησε πρόσφατα) έκανε γνωστό ότι θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση.

Στο Σαλέρνο της Κάτω Ιταλίας έχει ξεσπάσει εξέγερση στις τοπικές φυλακές, λόγω του ότι απαγορεύθηκαν οι επισκέψεις και κατά συνέπεια οι συναντήσεις των φυλακισμένων με τους συγγενείς τους, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κοροναϊού.

Mε πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκεχειρία στη Γάζα: Τι γνωρίζουμε για τους ομήρους - Στις 12 οι υπογραφή της πρώτης φάσης της συμφωνίας

Διεθνή / Εκεχειρία στη Γάζα: Τι γνωρίζουμε για τους ομήρους - Στις 12 οι υπογραφή της πρώτης φάσης της συμφωνίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα με ένα τολμηρό σχέδιο ανταλλαγής ομήρων και κρατουμένων - Ποιοι παραμένουν αιχμάλωτοι, τι προβλέπει η συμφωνία και ποιοι κίνδυνοι παραμονεύουν στην πορεία προς την ειρήνη
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης και Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης και Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται κοντά στη μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της προεδρίας του: συμφωνία ειρήνης Ισραήλ–Χαμάς - Όμηροι, εκεχειρία και πολιτικές ισορροπίες καθορίζουν το αποτέλεσμα
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Διεθνή / Το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης όρων όπως «μπιφτέκι», «μπριζόλα» και «λουκάνικο» για φυτικά προϊόντα - Κτηνοτρόφοι υπέρ, καταναλωτές και βιομηχανία τροφίμων κατά — Τι σημαίνει η απόφαση για την αγορά vegan τροφίμων στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεκίνησε η δίκη της 24χρονης που παρίστανε και παρενοχλούσε τους γονείς του αγνοούμενου κοριτσιού

Διεθνή / Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεκίνησε η δίκη της 24χρονης που παρίστανε το αγνοούμενο κορίτσι

Τον Απρίλιο του 2024, η Τζούλια Βάντελτ τηλεφώνησε περισσότερες από 60 φορές σε μία ημέρα στους γονείς της Μαντλίν - «Δώστε μου μία ευκαιρία, δεν είμαι ψεύτρα», εκλιπαρούσε σε ένα μήνυμα που είχε αφήσει στον τηλεφωνητή της οικογένειας
LIFO NEWSROOM
Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Διεθνή / Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Μετά από δύο χρόνια αιματηρού πολέμου, Ισραήλ και Χαμάς καταλήγουν σε συμφωνία εκεχειρίας με μεσολάβηση του Ντόναλντ Τραμπ - Όλοι οι όμηροι απελευθερώνονται, αρχίζει η απόσυρση του ισραηλινού στρατού και ανοίγει ο δρόμος για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Προέδρου του Ισημερινού, Ντάνιελ Νόμποα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων. Πέντε άτομα συνελήφθησαν και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται.
LIFO NEWSROOM
Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Διεθνή / Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2025, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με οριακή πλειοψηφία υπέρ της διατήρησης της ασυλίας της, απορρίπτοντας το αίτημα των ουγγρικών αρχών για άρση της
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM