Τουρκία κατά ΕΕ: Στηρίζετε την ελληνική βία, έχετε ευθύνη για τους σκοτωμούς

Τουρκία κατά ΕΕ: Στηρίζετε την ελληνική βία, έχετε ευθύνη για τους σκοτωμούς Facebook Twitter
Επίθεση Τσελίκ στην ΕΕ για τη στήριξη στην Ελλάδα (Πηγή φωτό EPA)
0

Τον εκνευρισμό της Τουρκίας προκάλεσαν οι δηλώσεις στήριξης της Ελλάδας από τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ στον Έβρο, έπειτα από την επίσκεψη στα σύνορα.

Οι Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Κομισιόν), Σαρλ Μισέλ (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) και Νταβίντ Σασόλι (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), εξέφρασαν την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα, για την αντιμετώπιση των εξελίξεων στο προσφυγικό. Παράλληλα, η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε μέτρα στήριξης.

Οι δηλώσεις των Ευρωπαίων προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Άγκυρας, που κατηγόρησε την ΕΕ για απάνθρωπη ιδιοτέλεια. «Όποιος λέει "Είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα επειδή προστατεύει τα σύνορα της Ευρώπης" έχει ευθύνη που οι Έλληνες αστυνομικοί και στρατιώτες πυροβολούν και σκοτώνουν πρόσφυγες», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος AKP, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς της Τουρκίας που έχει διαψεύσει κατηγορηματικά η ελληνική κυβέρνηση.

«Δεν έχει υπάρξει ξανά τέτοια απάνθρωπη ιδιοτέλεια. Δεν μπορούν να καταδικάσουν την Ελλάδα για τη βία της. Δεν συστήνουν αυτοσυγκράτηση, υποστηρίζουν την ελληνική βία», συνέχισε ο Τσελίκ με διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter κατά των ευρωπαϊκών θεσμών.

«Η στήριξη που δίνετε στη βία της Ελλάδας δεν θα έχει αποτέλεσμα για εσάς. Θα ενισχύσει περαιτέρω τον εφιάλτη των ακροδεξιών της Ευρώπης», ανέφερε ακόμη ο Τούρκος αξιωματούχος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM