Σχέδιο για μπόνους από τη χρήση πλαστικού χρήματος για συγκεκριμένες δαπάνες

Σχέδιο για μπόνους από τη χρήση πλαστικού χρήματος για συγκεκριμένες δαπάνες Facebook Twitter
Νέο σχέδιο για κίνητρα για ηλεκτρονικές πληρωμές (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται σχέδιο που θα δίνει κίνητρα για πληρωμές με πλαστικό χρήμα, σε συγκεκριμένους κλάδους, στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Το σχέδιο που είναι υπό επεξεργασία, στο πλαίσιο νέου νομοσχεδίου που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει κίνητρα για φορολογούμενους, προκειμένου να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα για δαπάνες που αφορούν συγκεκριμένους κλάδους που είναι «ύποπτοι» για φοροδιαφυγή.

Ένα σενάριο για τα κίνητρα είναι ο φορολογούμενος που κάνει τις συγκεκριμένες ηλεκτρονικές πληρωμές να έχει επιστροφή φόρου εισοδήματος, ή να αθροίζει πόντους και στο τέλος της χρονιάς να έχει επιστροφή κεφαλαίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Το μπόνους αυτό θα ειναι 5-10% για τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Αυτό το σχέδιο αφορά τις δαπάνες σε: κομμωτήρια, γιατρούς, φυσικοθεραπευτές, συνεργεία αυτοκινήτων, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, τεχνίτες, μπαρ, εστιατόρια και γυμναστήρια.

Στο ίδιο νομοσχέδιο αλλάζει και η φορολοταρία, που σήμερα δίνει κάθε μήνα 1.000 ευρώ σε 1.000 φορολογούμενους. Με τα νέα δεδομένα, λιγότεροι θα παίρνουν περισσότερα.

Οικονομία
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM