Τραγωδία στη Ρουμανία: Νεκρά 4 παιδιά από φωτιά σε σπίτι - Οι γονείς τα είχαν αφήσει μόνα

Τραγωδία στη Ρουμανία: Νεκρά 4 παιδιά από φωτιά σε σπίτι - Οι γονείς τα είχαν αφήσει μόνα Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Τέσσερα μικρά παιδιά στη Ρουμανία, τα οποία οι γονείς τους είχαν αφήσει μόνα, έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι τους στην Τιμισοάρα, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (IGSU).

Τα απανθρακωμένα πτώματα των τεσσάρων αδελφών, ηλικίας τεσσάρων μηνών ως έξι ετών, εντοπίστηκαν από την πυροσβεστική. Ο μεγαλύτερος αδελφός τους, ηλικίας 14 ετών, που επίσης βρισκόταν στο σπίτι διακομίστηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Η πυρκαγιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από μια ξυλόσομπα, σύμφωνα με την IGSU.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Οι γείτονες ανέφεραν ότι είχαν καταγγείλει επανειλημμένα στις τοπικές αρχές ότι οι γονείς τους παραμελούσαν τα παιδιά αυτά. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οκτώ ανήλικοι έχασαν τη ζωή τους στη Ρουμανία και 27 ακόμη τραυματίστηκαν σε πυρκαγιές που ξέσπασαν σε οικίες το 2018, ενώ το 2017 ο αριθμός τους είχε φτάσει τους 12.

Από το 2010 ως το 2012 τα τραγικά αυτά συμβάντα είχαν κοστίσει τη ζωή σε 152 παιδιά, κάτι που ώθησε τις αρχές να ξεκινήσουν εκστρατεία για την πρόληψη των πυρκαγιών αυτών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Διεθνή / Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Δύο φίλες εντόπισαν σε σουηδικό νησί ένα ξεθωριασμένο σημείωμα του 1978 και, με τη βοήθεια του BBC, αποκάλυψαν την ιστορία ενός χαμένου ναυτικού και της ζωής του στη Βόρεια Θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Διεθνή / Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Η Σουηδή ακτιβίστρια ταξίδεψε από το Ισραήλ στη Γαλλία και από εκεί αναχώρησε για τη Σουηδία, ενώ η παρουσία της στο αεροδρόμιο του Παρισιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Διεθνή / Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Η οικονομική ζημιά από τις ταραχές στο Λος Άντζελες εκτιμάται ήδη σε εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ψυχολογική επίδραση στις κοινότητες μεταναστών είναι εκτεταμένη
LIFO NEWSROOM