Ισπανία - Γαλλία: Δύο νεκροί, ένας αγνοούμενος, πλημμύρες και καταστροφές από την καταιγίδα Έλσα

Ισπανία - Γαλλία: Δύο νεκροί, ένας αγνοούμενος, πλημμύρες και καταστροφές από την καταιγίδα Έλσα Facebook Twitter
0

Δύο νεκροί, ένας αγνοούμενος και πλημμύρες στην Κορσική είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός από την καταιγίδα Έλσα που πλήττει την Ισπανία και την Γαλλία.

Μια γυναίκα από τη Νότια Κορέα έχασε τη ζωή της όταν χτυπήθηκε από συντρίμμια στη Μαδρίτη, ένας Ολλανδός σέρφερ πνίγηκε στη νοτιοδυτική Ισπανία και ένας άνδρας αγνοείται στα ανοιχτά των γαλλικών ακτών: η καταιγίδα Έλσα προκάλεσε και νέα θύματα σήμερα στη δυτική Ευρώπη, με τους μετεωρολόγους να εκφράζουν ανησυχίες καθώς θα την ακολουθήσει άλλο ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, η καταιγίδα Φαμπιάν.

Η 32χρονη Νοτιοκορεάτισσα τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έπεσαν επάνω της θραύσματα από ένα δημόσιο κτίριο, που αποκολλήθηκαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στη Μαδρίτη, όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών. Το συγκεκριμένο κτίριο είχε ελεγχθεί το 2015 και τότε δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα.

Επίσης ένας 60χρονος Ολλανδός πνίγηκε ενώ έκανε σερφ στην επαρχία Ουέλβα, ενώ στη νοτιοανατολική Γαλλία, αγνοείται ένας άνδρας ο οποίος έπεσε στα νερά της Μεσογείου από ένα ιστιοφόρο. Ένας φίλος του που βρισκόταν στο ίδιο σκάφος σώθηκε.

Καταρρακτώδεις βροχές και ισχυροί άνεμοι έπληξαν επίσης την Κυανή Ακτή και την Κορσική, δυο περιοχές όπου λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων έχουν χάσει τη ζωή τους 14 άνθρωποι τον τελευταίο μήνα. Στην Κορσική, το αεροδρόμιο του Αιάκειου έκλεισε λόγω πλημμύρας, όπως ανέφερε ο Αλέν Σαριέρ, ο γενικός γραμματέας της επαρχίας Νότιας Κορσικής.

Η καταιγίδα Φαμπιάν έχει ήδη αρχίσει να πλήττει, με πολύ ισχυρούς ανέμους, περιοχές της Ισπανίας όπως τη Γαλικία, όπου καταγράφηκαν ριπές ταχύτητας 140 χιλιομέτρων την ώρα. Η Γαλικία και η γειτονική επαρχία Αστούριας έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό.

Από τις πλημμύρες την Πέμπτη και την Παρασκευή έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι στην Πορτογαλία και άλλοι τρεις στην Ισπανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM