ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Tageszeitung: Η Τουρκία «διέπραξε πραξικόπημα» με τη Λιβύη

Tageszeitung: Η Τουρκία «διέπραξε πραξικόπημα» με τη Λιβύη Facebook Twitter
0

Ο γερμανικός τύπος σχολιάζει τις πτυχές και τις συνέπειες της συμφωνίας Τουρκίας- Λιβύης με την Tageszeitung να κάνει λόγο για ένα «πραγματικό πραξικόπημα της Τουρκίας».

Συγκεκριμένα, στη νέα ένταση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας μετά τη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο αναφέρεται η Tageszeitung. «Μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, συμμάχων στο ΝΑΤΟ, υπάρχει η απειλή ένοπλης σύγκρουσης» γράφει η TAZ κάνοντας αναφορά σε δηλώσεις των τελευταίων ημερών. Μετά τις ενέργειες της Τουρκίας για αναζήτηση φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως παρατηρεί η TAZ.

«Η Τουρκία τώρα διέπραξε ένα πραγματικό πραξικόπημα και διαπραγματεύθηκε με την αδύναμη, αλλά αναγνωρισμένη διεθνώς κυβέρνηση της Τρίπολης μια κοινή αποκλειστική οικονομική ζώνη που απλώνεται στη Μεσόγειο. Επεκτείνεται μεταξύ της Κρήτης στα δυτικά, της Κύπρου στα ανατολικά, τις τουρκικές ακτές στα βόρεια και στα λιβυκά παράλια στα νοτιοδυτικά. Ο Ερντογάν θέλει να σπάσει την απομόνωση της Τουρκίας στη Μεσόγειο και κυρίως να σταματήσει τα ελληνικά σχέδια, τα οποία διεκδικούν την περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης»,αναφέρει το δημοσίευμα.

Η ΤΑΖ στη συνέχεια παρατηρεί αναφορικά με το πώς παρουσιάζεται το όλο θέμα στα τουρκικά και ελληνικά ΜΜΕ: «Ενώ στην τουρκική δημόσια σφαίρα πρόκειται για ένα θέμα μεταξύ άλλων, στα ελληνικά μέσα είναι το κυρίαρχο θέμα. Οι μνήμες πάνε πίσω στη δεκαετία του 80, όταν σε διαμάχη για τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο έφτασαν τις δύο χώρες σχεδόν στα πρόθυρα μια ανοιχτής πολεμικής σύρραξης». Τέλος η TAZ αναφέρεται και στην Κύπρο, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, παρατηρώντας όμως ότι «πιο αρμόδιο θα ήταν ίσως το Διεθνές Δικαστήριο του Αμβούργου για το Δίκαιο της Θάλασσας».

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM