ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Κεραμέως: Να οριστεί ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Κεραμέως: Να οριστεί ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια Facebook Twitter
1

Την αναγκαιότητα να οριστεί ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, τόνισε σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μετά και την ανακοίνωση σήμερα των Βάσεων.

Όπως είπε η κυρία Κεραμέως, «η Κυβέρνηση έχει από καιρό πει ότι πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα ορίζεται από την Πολιτεία και από εκεί και πέρα να μπορεί κάθε Πανεπιστήμιο να ορίζει, εάν θέλει, ακόμη υψηλότερη βάση».

«Τα σημερινά αποτελέσματα πρέπει να μας προβληματίσουν, όπως έκανα εγώ όταν είδα σήμερα ότι μπαίνει στο Πανεπιστήμιο ένας μαθητής με βαθμολογία 0,8», τόνισε, λέγοντας ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη για αλλαγή, η οποία όμως, όπως τόνισε, θα γίνει μετά από ευρύ κοινωνικό διάλογο.

Η κ. Κεραμέως επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του στην αναθεώρηση του Συντάγματος, λόγω της οποίας δεν μπορούν για τα επόμενα δέκα χρόνια να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Η υπ. Παιδείας είπε ότι η Κυβέρνηση, δεν θέλει να αιφνιδιάσει τα παιδιά που προετοιμάζονται για να δώσουν εξετάσεις, έχει κάνει ορισμένες διορθωτικές αλλαγές, αλλά δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο ισχύον σύστημα για τα παιδιά που φοιτούν τώρα στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

Σε ότι αφορά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η κ. Κεραμέως υποστήριξε ότι «ήδη όλα τα βιβλία έχουν ήδη παραδοθεί στα σχολεία όλης της χώρας, ενώ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι διορισμοί των αναπληρωτών εκπαιδευτικών», σημειώνοντας όμως ότι «η Κυβέρνηση θεωρεί απαράδεκτο οι εκπαιδευτικοί να μαθαίνουν την τελευταία στιγμή που διορίζονται», τονίζοντας ότι στόχος είναι την επόμενη χρονιά να γίνει όλη η διαδικασία πολύ νωρίτερα.

Σε ότι αφορά την διάταξη για την κατάργηση του ασύλου, η Υπουργός Παιδείας είπε ότι «η Κυβέρνηση ψήφισε μια καθαρή διάταξη, χωρίς «παραθυράκια» για κανέναν, ώστε όλοι –και οι αστυνομικοί - να κάνουν αυτό που γίνεται σε κάθε δημόσιο κτήριο», συμπληρώνοντας ότι «έχουν γίνει πολλές προπαρασκευαστικές ενέργειες, με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ώστε να τηρηθεί ο νόμος».

Πολιτική
1

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια