Ρίτσαρντ Γκιρ κατά Σαλβίνι: «Είναι ένας "baby Τραμπ" που εκμεταλλεύεται τον φόβο»

Ρίτσαρντ Γκιρ κατά Σαλβίνι: «Είναι ένας "baby Τραμπ" που εκμεταλλεύεται τον φόβο» Facebook Twitter
1

Ο ηγέτης της ακροδεξιάς στην Ιταλία και υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ματέο Σαλβίνι είναι ένα «μωρό Τραμπ» που εκμεταλλεύεται τον φόβο των ανθρώπων για να κερδίσει ψήφους, τόνισε ο Αμερικανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

O 69χρονος Γκιρ συγκρούστηκε πρόσφατα με τον Σαλβίνι για το Open Arms, το ανθρωπιστικό πλοίο που έχει διασώσει περισσότερους από 100 μετανάστες στη Μεσόγειο εδώ και ημέρες, με τη Ρώμη να εμποδίζει τον ελλιμενισμό του σε ιταλικό λιμάνι.

«Ο υπουργός Εσωτερικών σας έχει την ίδια νοοτροπία με τον (Αμερικανό) πρόεδρο (Ντόναλντ) Τραμπ. Στην πραγματικότητα αποκαλώ τον Σαλβίνι "μωρό Τραμπ". Χρησιμοποιεί την ίδια ακραία άγνοια, εκμεταλλεύεται τον φόβο και το μίσος», υπογράμμισε ο Αμερικανός ηθοποιός.

Πριν από δύο εβδομάδες ο Γκιρ ανέβηκε στο πλοίο Open Arms για να μεταφέρει τρόφιμα στους μετανάστες. Σε απάντηση, ο Σαλβίνι τον κάλεσε να πάρει τους μετανάστες στο Χόλιγουντ και να τους βάλει «στις επαύλεις του».

«Αν ο υπουργός Εσωτερικών σας περνούσε λίγο χρόνο με αυτούς τους ανθρώπους, άκουγε τις ιστορίες τους, τα τραύματα των οικογενειών τους, θα άλλαζε άποψη», εκτίμησε ο χολιγουντιανός σταρ.

Ωστόσο ο Γκιρ πρόσθεσε ότι θα ήθελε να συναντήσει τον Σαλβίνι διότι «είμαι βέβαιος ότι στην πραγματικότητα δεν είναι ίδιος με (την προσωπικότητα) που εμφανίζει δημοσίως. Έχει οικογένεια, παιδιά, γονείς. Όμως βλέπει την πολιτική ως μέσο να αυξήσει τη δημοτικότητά του», σημείωσε.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΟΥΜΕΝ ΡΑΝΤΕΦ

Διεθνή / Ρούμεν Ράντεφ: Ποιος είναι ο φιλορώσος νικητής των εκλογών στη Βουλγαρία - «Άγνωστη» η εξωτερική του πολιτική

Με αυτή την εξέλιξη ίσως να μπει ένα τέλος στην πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα έπειτα από οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις σε διάστημα πέντε ετών
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν είναι μόνο οι ιστορίες των 100 αυτών ανθρώπων πάνω στο πλοίο, είναι και οι ιστορίες μερικών ακόμα εκατομμυρίων (για να μην πούμε δισεκατομμυρίων) των οποίων οι χώρες έχουν σημαντικά χαμηλότερο βοιωτικό επίπεδο από αυτό της Ιταλίας και θα ήθελαν να ξεκινήσουν μία καινούργια ζωή στην Ευρώπη...Αν ο κύριος Γκιρ θεωρεί πως οι χώρες δεν θα πρέπει να έχουν ενιαία φυλετική και πολιτισμική ταυτότητα, και πως η Ιταλία είναι ίδια περίπτωση με αυτήν της Αμερικής, είναι η οπτική του γωνία, ας μην εκμεταλλεύεται όμως άλλο το Pretty Woman, μία ταινία της σειράς που τον έκανε πασίγνωστο, για να περάσει τις απόψεις του. Είναι απλά ένας πάμπλουτος ηθοποιός, και μέμφεται όχι μόνο τον Σαλβίνι, αλλά και όλους τους Ιταλούς που έχουν διαφορετική άποψη για τη χώρα τους από την δική του.