O Μητσοτάκης στο υπ. Ναυτιλίας: Να σταδιοδρομήσουν περισσότερα νέα παιδιά στη θάλασσα

O Μητσοτάκης στο υπ. Ναυτιλίας: Να σταδιοδρομήσουν περισσότερα νέα παιδιά στη θάλασσα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

To υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και προήδρευσε σε σύσκεψη, στο γραφείο του υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως σήμερα συμπληρώνεται ένας μήνας από την ημέρα που ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε τη νέα κυβέρνηση. «Έχουμε αποδείξει ότι δεν αφήνουμε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη στην προσπάθειά μας να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο φωτεινό μέλλον που μας αξίζει», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας, ο πρωθυπουργός έθεσε πέντε βασικούς άξονες. Μιλώντας για την ποντοπόρο ναυτιλία, σημείωσε ότι στόχος του είναι η ελληνική σημαία να γίνει και πάλι πιο ελκυστική για Έλληνες πλοιοκτήτες και να ενισχυθεί το πλαίσιο, ώστε να οδηγηθούν περισσότερα νέα παιδιά στη θάλασσα και να στήσουν μία επαγγελματική σταδιοδρομία σε έναν τομέα, που η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

O Μητσοτάκης στο υπ. Ναυτιλίας: Να σταδιοδρομήσουν περισσότερα νέα παιδιά στη θάλασσα Facebook Twitter

Δεύτερος πυλώνας είναι τα λιμάνια, όπως είπε ο τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σημαντικών επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και αλλού, με στόχο τα λιμάνια να λειτουργούν με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Τρίτος πυλώνας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι οι τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται στον θαλάσσιο τουρισμό, με στόχο η Ελλάδα να γίνει πρωτοπόρος και να αξιοποιηθούν τα πολύ σημαντικά έσοδα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη νησιωτική πολιτική, με στόχο τη διερεύνηση δυνατοτήτων ενός ειδικού τομεακού προγράμματος στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, ώστε να υπάρχει ένα ενιαίο χρηματοδοτικό εργαλείο για την υποστήριξη των δράσεων κυρίως στα μικρά νησιά. Τέλος, μίλησε για το ζήτημα της ασφάλειας στη θάλασσα χαρακτηρίζοντας ως αδιανόητο το γεγονός να υπάρχουν τόσοι πνιγμοί κάθε χρόνο.

Από την πλευρά του, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως έχει στόχο η ελληνική ναυτιλία να είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας αλλά και η ασφάλεια των θαλασσιων μεταφορών. «Τα θέματα της ναυτιλίας και της νησιωτικής πολιτικής είναι κορυφαία στην ατζέντα της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για τα θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης και το νηολόγιο.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος αλλά και σε έκθεση με θέμα την ιστορία της ναυσιπλοίας και της ναυπηγική εξέλιξης στη Μεσόγειο από τον 16ο μέχρι τον 19ο αιώνα με μοντέλα κωπήλατων και ιστιοφόρων πλοίων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM