O Μητσοτάκης στο υπ. Ναυτιλίας: Να σταδιοδρομήσουν περισσότερα νέα παιδιά στη θάλασσα

O Μητσοτάκης στο υπ. Ναυτιλίας: Να σταδιοδρομήσουν περισσότερα νέα παιδιά στη θάλασσα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

To υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και προήδρευσε σε σύσκεψη, στο γραφείο του υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως σήμερα συμπληρώνεται ένας μήνας από την ημέρα που ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε τη νέα κυβέρνηση. «Έχουμε αποδείξει ότι δεν αφήνουμε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη στην προσπάθειά μας να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο φωτεινό μέλλον που μας αξίζει», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας, ο πρωθυπουργός έθεσε πέντε βασικούς άξονες. Μιλώντας για την ποντοπόρο ναυτιλία, σημείωσε ότι στόχος του είναι η ελληνική σημαία να γίνει και πάλι πιο ελκυστική για Έλληνες πλοιοκτήτες και να ενισχυθεί το πλαίσιο, ώστε να οδηγηθούν περισσότερα νέα παιδιά στη θάλασσα και να στήσουν μία επαγγελματική σταδιοδρομία σε έναν τομέα, που η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

O Μητσοτάκης στο υπ. Ναυτιλίας: Να σταδιοδρομήσουν περισσότερα νέα παιδιά στη θάλασσα Facebook Twitter

Δεύτερος πυλώνας είναι τα λιμάνια, όπως είπε ο τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σημαντικών επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και αλλού, με στόχο τα λιμάνια να λειτουργούν με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Τρίτος πυλώνας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι οι τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται στον θαλάσσιο τουρισμό, με στόχο η Ελλάδα να γίνει πρωτοπόρος και να αξιοποιηθούν τα πολύ σημαντικά έσοδα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη νησιωτική πολιτική, με στόχο τη διερεύνηση δυνατοτήτων ενός ειδικού τομεακού προγράμματος στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, ώστε να υπάρχει ένα ενιαίο χρηματοδοτικό εργαλείο για την υποστήριξη των δράσεων κυρίως στα μικρά νησιά. Τέλος, μίλησε για το ζήτημα της ασφάλειας στη θάλασσα χαρακτηρίζοντας ως αδιανόητο το γεγονός να υπάρχουν τόσοι πνιγμοί κάθε χρόνο.

Από την πλευρά του, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως έχει στόχο η ελληνική ναυτιλία να είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας αλλά και η ασφάλεια των θαλασσιων μεταφορών. «Τα θέματα της ναυτιλίας και της νησιωτικής πολιτικής είναι κορυφαία στην ατζέντα της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για τα θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης και το νηολόγιο.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος αλλά και σε έκθεση με θέμα την ιστορία της ναυσιπλοίας και της ναυπηγική εξέλιξης στη Μεσόγειο από τον 16ο μέχρι τον 19ο αιώνα με μοντέλα κωπήλατων και ιστιοφόρων πλοίων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM