Αβραμόπουλος για μεταναστευτικό: Πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι

Αβραμόπουλος για μεταναστευτικό: Πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το μεταναστευτικό, ήταν η διαπίστωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην πρώτη θεσμική συνεργασία Κομισιόν και ελληνικής κυβέρνησης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τη συμμετοχή αρμόδιων υπουργών, παρουσιάστηκε, όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, η κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή, όπου κάτω από τον απόλυτο έλεγχο παρατηρούνται ροές τον τελευταίο καιρό.

Σε δήλωσή του, ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε πως πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, προσθέτοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης έδωσε διαβεβαιώσεις πως η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι συνεχής.

«Η Ελλάδα είναι σημαντικός παράγοντας σταθερότητας, πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το μέλλον γιατί δεν ξέρουμε τι θα φέρει το μέλλον. Το μεγάλο ζήτημα της μετανάστευσης και της ασφάλειας θα τύχει της καλύτερης δυνατής διαχείρισης», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν είναι μόνη της.

«Με τις πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί είναι βέβαιο ότι -και με δεδομένη την απόφαση της κυβέρνησης- η διαχείριση στο μέλλον θα είναι πιο αποτελεσματική. Η Ελλάδα της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας είναι εδώ και κοντά της είναι η Ευρώπη», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως η συνεργασία με την Τουρκία είναι απαραίτητη.

«Θέλω να πιστεύω ότι με καλή βούληση και θετική προδιάθεση θα έχουμε θετικά αποτελέσματα» κατέληξε, στη δήλωσή του, ο κ. Αβραμόπουλος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM