Μια 18χρονη σκότωσε την καλύτερή της φίλη επειδή ένας άγνωστος της υποσχέθηκε 9 εκατομμύρια δολάρια

Μια 18χρονη σκότωσε την καλύτερή της φίλη επειδή ένας άγνωστος της υποσχέθηκε 9 εκατομμύρια δολάρια Facebook Twitter
Η στρατολογημένη δολοφόνος Ντενάλι Μπρέμερ
1

Μια Αμερικανίδα φέρεται να οργάνωσε τη δολοφονία της «καλύτερής της φίλης», διότι κάποιος με τον οποίο συνομιλούσε μέσω Διαδικτύου υποσχόταν πως θα την πλήρωνε εννιά εκατομμύρια δολάρια εάν διέπραττε το έγκλημα.

Σύμφωνα με πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) που εξιχνίασαν την υπόθεση, η Ντενάλι Μπρέμερ, 18 ετών, που ζει στην Αλάσκα, στρατολογήθηκε για να δολοφονήσει τη νεαρή από τον Ντάριν Σιλμίλερ, 21 ετών. Ο νεαρός, που ζούσε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην Ιντιάνα, είχε κατασκευάσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ένα ψεύτικο προφίλ εκατομμυριούχου και σύναψε με την Μπρέμερ σχέση μέσω Διαδικτύου.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι το ζευγάρι εξαπτόταν από την ιδέα να οργανώσει τον βιασμό και τη δολοφονία κάποιας στην Αλάσκα και ο Σιλμίλερ υποσχέθηκε να δώσει στην Μπρέμερ τουλάχιστον 9 εκατομμύρια δολάρια εάν διέπραττε το έγκλημα και του έστελνε μαγνητοσκοπημένο υλικό από την τέλεσή του.

Η Μπρέμερ άρχισε να αναζητεί συνεργούς. Η μικρή ομάδα διάλεξε στόχο: τη Σίνθια Χόφμαν, 19 ετών, που έπασχε από νοητική υστέρηση. Κατά τον πατέρα της, η Σίνθια είχε διανοητική ηλικία δωδεκάχρονου κοριτσιού και θεωρούσε την Ντενάλι Μπρέμερ την «καλύτερή της φίλη».

Μια 18χρονη σκότωσε την καλύτερή της φίλη επειδή ένας άγνωστος της υποσχέθηκε 9 εκατομμύρια δολάρια Facebook Twitter
Η Σίνθια Χόφμαν

Στις αρχές Ιουνίου, η Σίνθια Χόφμαν ακινητοποιήθηκε με κολλητική ταινία και δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στον σβέρκο, πριν το πτώμα της πεταχτεί σ' ένα ποτάμι βορειοανατολικά του Άνκορατζ, σύμφωνα με το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης της Αλάσκας. Το πτώμα βρέθηκε δύο ημέρες αργότερα.

Η αστυνομία θεωρεί ότι το θύμα παρασύρθηκε από την Μπρέμερ και τον Κέιντεν Μάκιντος, 16 ετών, με πρόσχημα μια περιήγηση κατά μήκος του ποταμού. Ο Μάκιντος φέρεται να πυροβόλησε τη νεαρή με όπλο που ανήκε στην Μπρέμερ και κατόπιν να πέταξε το πτώμα στο ποτάμι.

Η Μπρέμερ φέρεται να επικοινωνούσε με τον Σιλμίλερ καθ' όλη τη διάρκεια της μακάβριας πράξης, στέλνοντάς του «μέσω Snapchat φωτογραφίες και βίντεο της Χόφμαν δεμένης και κατόπιν του πτώματός της», αποκαλύπτει το κατηγορητήριο.

Η Μπρέμερ και ο Μάκιντος αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης. Ο υποτιθέμενος εκατομμυριούχος επίσης συνελήφθη, όπως και άλλοι τρεις ανήλικοι τους οποίους βαρύνουν υποψίες ότι συμμετείχαν στην οργάνωση της αιχμαλωσίας και της εκτέλεσης εν ψυχρώ της Χόφμαν.

Ο Σιλμίλερ και η Μπρέμερ αντιμετωπίζουν εξάλλου κατηγορίες για παιδεραστία που διέπραξε η τελευταία, και πάλι κατ' απαίτηση του δήθεν εκατομμυριούχου, με θύματα τρία παιδιά οκτώ, εννέα και δεκαπέντε ετών.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Το πρόγραμμα SNAP (Supplemental Nutrition Assistance Program), γνωστό και ως «κουπόνια τροφίμων», αποτελεί τη βασική γραμμή στήριξης για νοικοκυριά με εισόδημα κάτω των 1.632 δολαρίων μηνιαίως για ένα άτομο ή 2.215 δολαρίων για ένα ζευγάρι
LIFO NEWSROOM
Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την σεξουαλική κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια