Με παιδικά παιχνίδια στη Ρεματιά

Με παιδικά παιχνίδια στη Ρεματιά Facebook Twitter
0

Ο νέος δίσκος των Cocorosie είναι ο πιο άμεσος και ποικίλος σε σχέση με τους προηγούμενούς τους. Αυτό μπορεί να το εντοπίσει και ο πιο «ορκισμένος εχθρός» τους - και υπάρχουν πολλοί απ' ό,τι φαίνεται· οι πρώτες αντιδράσεις για το άλμπουμ τους είναι αδικαιολόγητα χλιαρές. Όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και πιο ιδιοσυγκρασιακές, όλο και πιο δύσκολες, παρ' όλο που ο (πρωτόγονος) χιπ χοπ ρυθμός είναι πιο έντονος από ποτέ και θα είχαν μια ευκαιρία να κερδίσουν επιτέλους μεγαλύτερο μερίδιο του κοινού. Αυτό που κατάφερε δηλαδή η Joanna Newsom πέρυσι. Θα περίμενε κανείς στον τρίτο δίσκο τους να γίνουν πιο προσιτές, να κάνουν και καμιά υποχώρηση μπας και δουν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται. Οι Cocorosie όμως προτίμησαν να ξανακάνουν τα ίδια, αυτήν τη φορά με παραγωγό τον Valgeir Sigurosson -που είχε συνεργαστεί στο Vespertine της Bjork-, και οι συνθέσεις τους ακούγονται σαν ροκ όπερα παιγμένη με παιχνίδια της Fisher Price. Το The Adventures of Ghosthorse and Stillborn είναι άλλος ένας δίσκος που θα λατρέψουν οι φαν τους και θα μισήσουν οι υπόλοιποι, γιατί όλα τα συστατικά που χαρακτήριζαν τα δύο προηγούμενά τους άλμπουμ εδώ μέσα μεγεθύνονται. DIY μέχρι τελικής πτώσης, κουδούνια από ποδήλατα, φτηνά beatbox, πιάνο, παιδικά παιχνίδια, οι ίδιες φωνές - όλα απαράλλαχτα. Mόνο που αυτές δεν είναι πια οι ίδιες· έχουν μεγαλώσει, έχουν γυρίσει όλο τον κόσμο, έχουν γνωρίσει ανέλπιστη επιτυχία - «πραγματικήΕΠΙΤΥΧΙΑ» δηλώνουν, εξαρτάται πώς την αντιλαμβάνεται κανείς. Επιτυχία δεν είναι ένα εξώφυλλο στο «Rolling Stone», αλλά εκατομμύρια downloads στο Soulseek και φανατικό κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο. Eπιτυχία δεν είναι λεφτά και λουσάτες παραγωγές· επιτυχία είναι να καταφέρνεις με ευτελή μέσα να κάνεις δίσκους που εκτιμάει το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι. Οι Cocorosie έρχονται για δεύτερη φορά στην Αθήνα το καλοκαίρι, στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, και όσοι τις είδαν ζωντανά πέρυσι ξέρουν τι σημαίνει «συναρπαστικό live».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Luke Slater έπαιξε το καλύτερο set της χρονιάς στο SMUT

Μουσική / O Luke Slater έπαιξε το καλύτερο set της χρονιάς στο SMUT

Μετά από μια άνιση σεζόν, ο Βρετανός DJ δεν μας άφησε να πάρουμε ανάσα παίζοντας ένα minimal techno set που αντλούσε από όλα τα είδη ηλεκτρονικής μουσικής και δεν θύμιζε τίποτα απ' όσα έχεις ακούσει ως τώρα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
HorsegiirL: Η πιο WTF περσόνα που είδαμε τελευταία στη μουσική

Μουσική / HorsegiirL: Η πιο WTF περσόνα που είδαμε τελευταία στη μουσική

Μισή άνθρωπος και μισή άλογο, η 26χρονη Γερμανίδα DJ και παραγωγός φέρνει στην ηλεκτρονική μουσική κάτι σχεδόν ξεχασμένο: την καθαρή διασκέδαση, το χάος και την ελευθερία τού να μην παίρνεις τον εαυτό σου υπερβολικά στα σοβαρά.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
 «Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα για το σουξέ»

Lifo Videos / Σταμάτης Κραουνάκης: «Στα 70 μου, δεν έχω όρεξη για καβγάδες»

Σ’ ένα διάλειμμα από τις πρόβες της «Λυσιστράτης», ο Σταμάτης Κραουνάκης μοιράζεται αναμνήσεις από τη διαδρομή του, σχόλια για ανθρώπους της τέχνης και της πολιτικής και πρακτικές επιβίωσης για τα χρόνια που έρχονται.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
59’ με τη VASSIŁINA

Μουσική / VASSIŁINA: «Έχω πάρει έμπνευση από τις drag queen φίλες μου»

Στον πυρήνα της σύγχρονης ελληνικής avant-pop, η VASSIŁINA δεν φοβάται να χαθεί για να επαναπροσδιοριστεί, μετατρέποντας την αβεβαιότητα, το τραύμα και τη ρευστή φύση της ταυτότητας σε μια έντονα βιωματική καλλιτεχνική εμπειρία.
M. HULOT
Ο fakemink δεν είναι απλώς hype, είναι το πιο καλοσχεδιασμένο glitch της νέας ραπ σκηνής

Nothing Days / Ο fakemink δεν είναι απλώς hype, είναι το πιο καλοσχεδιασμένο glitch της νέας ραπ σκηνής

Από ένα υπνοδωμάτιο στο Έσεξ σε σκηνές όπως το Wireless Festival και το Coachella, ο 20χρονος δημιουργός ξεχώρισε χάρη στην εμμονική παραγωγικότητά του, σχεδιάζοντας, εκτός από τη μουσική, και τον μύθο του.
M. HULOT
Νέλλη Σεμιτέκολο, πιανίστρια

Οι Αθηναίοι / Νέλλη Σεμιτέκολο: «Όταν μεγαλώνεις και γερνάς, κάθε χρόνο κάτι χάνεις»

Χωρίζει τη ζωή της πριν και μετά τον Χρήστου και πριν και μετά τον Γρηγόρη. Την πιο συγκινητική στιγμή της καριέρας της την έζησε σε συναυλία κατά τη διάρκεια της χούντας, παίζοντας το «Πότε θα κάνει ξαστεριά». Η πιανίστρια Νέλλη Σεμιτέκολο αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Fíglio Böler: «Η bass culture είναι για όλους, δεν έχει κάτι να αποδείξει»

Μουσική / Ένας 22χρονος φέρνει ξανά την κουλτούρα του μπάσου στην πόλη

Ο νεαρός μουσικός παραγωγός Fíglio Böler βρίσκεται πίσω από το Bass Asylum, ένα νέο event που έρχεται στην Αθήνα σε συνεργασία με τη βρετανική διαδικτυακή πλατφόρμα Keep Hush, και έχει στόχο την αναβίωση της bass κουλτούρας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η επιστροφή των Massive Attack με τον Tom Waits σε ένα τραγούδι για τους πολέμους του τώρα

M.Hulot / Η επιστροφή των Massive Attack με τον Tom Waits σε ένα τραγούδι για τους πολέμους του τώρα

Στο «Boots on the Ground», οι Massive Attack επιστρέφουν με ένα σκοτεινό, υπνωτικό κομμάτι όπου η φωνή του Tom Waits μετατρέπει τον πόλεμο, την αστυνομική βία και την κοινωνική αποσύνθεση σε έναν ενιαίο, εφιαλτικό βρόχο χωρίς διέξοδο
M. HULOT
Όταν οι σημαντικότεροι djs της εποχής μας μίλησαν στη LifO

Μουσική / Όταν οι σημαντικότεροι djs της εποχής μας μίλησαν στη LifO

Είχαμε προβλέψει before it was cool το τεράστιο κύμα της techno μουσικής που βιώνουμε τώρα γι' αυτό και δώσαμε χώρο και φωνή στους καλλιτέχνες που καθόρισαν με τη δουλειά τους το είδος. Η dj Φώφη Τσεσμελή ήταν ο καταλληλότερος άνθρωπος για να τους μιλήσει.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ