Τσίπρας από Λάρισα: «Δεν είναι παροχές, αλλά οι θυσίες του λαού επιστρέφονται»

Τσίπρας από Λάρισα: «Δεν είναι παροχές, αλλά οι θυσίες του λαού επιστρέφονται» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
2

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή του ομιλία στη Λάρισα, αναφέρθηκε στα μέτρα ελάφρυνσης λέγοντας ότι δεν είναι παροχές όσα δίνει η κυβέρνηση, αλλά είναι οι θυσίες του λαού που επιστρέφονται.

«Ο Κάμπος σήμερα ακυρώνει τις δημοσκοπήσεις της συμφοράς, δεν υπάρχει αμφιβολία μετά την παρουσία σας εδώ για το ποιος θα γελά και ποιος θα κλαίει το βράδυ της Κυριακής», είπε. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες σήμερα στέλνουν «στα αζήτητα την προπαγάνδα των επιτελείων, τα ψέματα και την εικονική πραγματικότητα». Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας, της κάλπης, της λαϊκής ετυμηγορίας». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή, σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας αυτή η κυβέρνηση έδωσε τη μάχη για την στήριξη της κοινωνίας και των αδύναμων.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κατοχύρωση της καθολικής και δωρεάν πρόσβασης στην Υγεία για 2,5 εκατ. ανασφάλιστους, τις 19.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους. Σημείωσε επιπλέον ότι αυτή η κυβέρνηση έδωσε τη μεγάλη μάχη και χάρη στην αξιοπιστία που κέρδισε και την ανάκαμψη της οικονομίας που πέτυχε, όπως είπε, κατάφερε να μην εφαρμοστεί η αχρείαστη περικοπή των συντάξεων απ' την 1.1.2019. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αύξησε τον κοινωνικό προϋπολογισμό από 700 εκατ. το 2015 στα 3,2 δις για να μην μείνει κανένα μόνος του στις δυσκολίες της ζωής.

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι όλα αυτά τα πέτυχε η κυβέρνηση έχοντας απέναντι της όχι μόνο την τρόικα του εξωτερικού, αλλά και την «τρόικα του εσωτερικού», «πότε εδώ στην Ελλάδα να πηγαίνουν χέρι χέρι με το ΔΝΤ, πότε στην Ευρώπη να παρακαλάνε το Σόιμπλε και τους ακραίους να κρατήσουν γερά, να μην υποχωρήσουν σε καμία από τις παράλογες απαιτήσεις τους.'Βάστα Σόιμπλε και Βάστα ΔΝΤ'. Αυτά έλεγαν, αυτά έγραφαν, όταν δίναμε εμείς τις μάχες για την κοινωνική πλειοψηφία».

«Τις τελευταίες μέρες δείχνουν το πραγματικό σκληρό πρόσωπο τους, που κοιτά τον κόσμο από τη σκοπιά των ολιγαρχών και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων χωρίς έγνοια για τον άνθρωπο του μόχθου», είπε, συνεχίζοντας την επίθεση προς τον πρόεδρο της ΝΔ. «Αυτό κάνουν όταν μιλάνε για το ξεπερασμένο οχτάωρο και την επταήμερη εργασία και μετά βγαίνουν και λένε ότι έκαναν λάθος, όταν θέλουν να βάλουν δημοσίους λειτουργούς στο σύστημα υγείας να δουλεύουν για να κερδίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες των ιδιωτικών νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων, όταν με περισσή αλαζονεία χωρίζουν τους πολίτες σε κατηγορίες: Ο ψυκτικός από το Περιστέρι και ο μάνατζερ από την Εκάλη. Οι λίγοι και εκλεχτοί που θα διοικούν και οι πολλοί που θα υπακούν», ανέφερε.

«Ε λοιπόν εμείς εδώ, από τη Θεσσαλία τους λέμε: πάρτε το χαμπάρι. Τώρα αλλάξανε τα πράγματα. Στην Ελλάδα θα διοικούν οι πολλοί και θα υπακούνε οι λίγοι. Θα είναι κυρίαρχος ο ελληνικός λαός, θα είναι αυτός που δίνει εντολές. Γιατί έχει έρθει η ώρα των πολλών», υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM