Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους επανεμφανίστηκε μετά από πέντε χρόνια

Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους επανεμφανίστηκε μετά από πέντε χρόνια Facebook Twitter
0

Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, εμφανίστηκε για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο.

Το βίντεο όπου εμφανίζεται ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι προβλήθηκε σήμερα από την τζιχαντιστική οργάνωση.

Η ημερομηνία κατά την οποία γυρίστηκε το βίντεο δεν είναι γνωστή, ωστόσο ο αλ Μπαγκντάντι δηλώνει ότι η «μάχη για τη Μπαγούζ έχει τώρα τελειώσει», αναφερόμενος στο τελευταίο προπύργιο της εξτρεμιστικής οργάνωσης στην ανατολική Συρία, που έπεσε την 23η Μαρτίου του 2019.

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εξυμνεί το μακελειό στη Σρι Λάνκα γεγονός που συνηγορεί στο ότι η βιντεοσκόπηση είναι πρόσφατη.

Πριν από ένα μήνα, ο πρεσβευτής Τζέιμς Τζέφρι, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ αρμόδιος για τον αγώνα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης, είχε υπογραμμίσει πως ο εντοπισμός του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα για την Ουάσινγκτον.


Οι ΗΠΑ έχουν κατατάξει τον αλ-Μπαγκντάντι από το 2011 στη λίστα της διεθνούς τρομοκρατίας, ενώ μάλιστα έχει ανακοινωθεί και η αμοιβή των 10 εκατομμυρίων δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία οδηγεί στην αιχμαλωσία του ή το θάνατό του.

Τον Ιούλιο του 2014, με ένα ηχογραφημένο μήνυμα, ο χαλίφης του Ισλαμικού Κράτους είχε καλέσει τους απανταχού Μουσουλμάνους να μεταναστεύσουν στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο χαρακτήρισε ως «Σπίτι του Ισλάμ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νταβίντ Γκρόσμαν: Ο ισραηλινός συγγραφέας κατηγορεί με «ραγισμένη καρδιά» την χώρα του για γενοκτονία στην Γάζα

Διεθνή / Νταβίντ Γκρόσμαν: Ο ισραηλινός συγγραφέας κατηγορεί με «ραγισμένη καρδιά» την χώρα του για γενοκτονία στην Γάζα

«Αρνήθηκα επί χρόνια να χρησιμοποιήσω τον όρο "γενοκτονία". Αλλά τώρα δεν μπορώ να μην τον χρησιμοποιήσω, έπειτα από όσα διάβασα στις εφημερίδες, έπειτα από τις εικόνες που είδα και αφού μίλησα με ανθρώπους που ήταν εκεί» δήλωσε σε συνέντευξή του
LIFO NEWSROOM
Αβάσιμες χαρακτήρισε το Ιράν τις κατηγορίες ότι απεργάζεται σχέδια για τη δολοφονία και την απαγωγή ατόμων στο εξωτερικό

Διεθνή / Αβάσιμες χαρακτήρισε το Ιράν τις κατηγορίες ότι απεργάζεται σχέδια για τη δολοφονία και την απαγωγή ατόμων στο εξωτερικό

«Πρόκειται για προσπάθεια να εκτραπεί η προσοχή του κοινού από τη γενοκτονία στην κατεχόμενη Παλαιστίνη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Η μαθηματική εξίσωση της πείνας στη Γάζα: Πώς το Ισραήλ προκάλεσε λιμό στη Γάζα

Διεθνή / Η μαθηματική εξίσωση της πείνας στη Γάζα: Πώς το Ισραήλ προκάλεσε λιμό

Εδώ και δεκαετίες υπολογίζει συστηματικά τις ανάγκες σε τρόφιμα στη Γάζα, ρυθμίζοντας τις παραδόσεις έτσι ώστε να ασκεί πίεση - «Η ιδέα είναι να βάλουμε τους Παλαιστίνιους σε δίαιτα, αλλά να μην πεθάνουν από την πείνα», είχε δηλώσει το 2006 ανώτατος σύμβουλος του (τότε) πρωθυπουργού Έχουντ Ολμέρτ
LIFO NEWSROOM
Υπό εξαφάνιση είδος σολομού εμφνίστηκε μετά από 100 χρόνια στην Καλιφόρνια

Διεθνή / Υπό εξαφάνιση είδος σολομού εμφανίστηκε μετά από 100 χρόνια στην Καλιφόρνια

Ο σολομός Chinook που μεταναστεύει το χειμώνα θεωρείται απειλούμενο είδος από την NOAA και έχει χαρακτηριστεί από τον οργανισμό ως «ένα από τα εννέα είδη που θεωρούνται πιο απειλούμενα με εξαφάνιση στο εγγύς μέλλον»
LIFO NEWSROOM