«Μετά την απόφαση για Brexit, οι γείτονες μου με ανάγκασαν να αλλάξω χώρα»

0

Όλοι γνωρίζουν το πώς η Βρετανία πλήρωσε τους κλυδωνισμούς ενός Brexit σε εκκρεμότητα. Ανεργία, μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες στα όρια της φτώχειας, επιχειρήσεις και διεθνείς οργανισμοί που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν ως έδρα τους το Ηνωμένο Βασίλειο και να αναζητήσουν πιο εύρωστο επιχειρηματικό περιβάλλον. 

Εκείνο που τα τελευταία 2 χρόνια μένει στη σκιά είναι ο τρόπος με τον οποίο το Brexit έχει ενισχύσει τα ρατσιστικά ένστικτα γηγενών Βρετανών, εναντίον πολιτών με καταγωγή από άλλες χώρες της Ευρώπης -και όχι μόνο-, εξωθώντας τους ουσιαστικά σε μία αναγκαστική μετανάστευση. 

Η περίπτωση της PachYa, τραγουδίστριας από την Πολωνία, είναι χαρακτηριστική. Η νεαρή γυναίκα ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα από 10 χρόνια και γέννησε το παιδί της εκεί. Όπως περιγράφει από τη μέρα που το δημοψήφισμα έδειξε... Brexit, η ζωή της έγινε δύσκολη και το Νότιγχαμ ένα εξαιρετικά τοξικό περιβάλλον για να μεγαλώνει την κόρη της. 

Αναγκάστηκε να επιστρέψει μαζί με τη μικρή Αμέλια στην Πολωνία και εξηγεί το γιατί. 

«Όταν προέκυψε το Brexit, οι γείτονες σταμάτησαν να μου λένε καλημέρα. Σταμάτησαν να είναι στοιχειωδώς ευγενείς. Δεν ήθελαν ξένους στη γειτονιά και δεν το έκρυβαν», λέει. Τώρα μπορεί να επισκέπτεται το Ηνωμένο Βασίλειο κάθε δύο μήνες, μόνο και μόνο για να μπορέσει η μικρή να έχει επαφή με τον πατέρα της. 

«Θα ήθελα το παιδί μου να έχει μέλλον στην Αγγλία. Αλλά εξαιτίας του κλίματος που έχει δημιουργηθεί και παρά το ότι είναι Αγγλίδα πολίτης, πιστεύω ότι δεν θα την αντιμετωπίσουν σωστά, ότι δεν θα είναι ευπρόσδεκτη εδώ. Κι αυτό με πληγώνει», λέει. 

Η PachYa έχει εμπνευστεί από την πικρή εμπειρία του Brexit, γράφοντας τραγούδια για την ανάγκη της ευρωπαϊκής ενότητας, όμως, η αλήθεια είναι άλλη, βάσει στατιστικών και ερευνών. 

  

Από τον Σεπτέμβριο του 2017, μετά την τρελή γύρω από το Brexit πολιτική κατάσταση, είναι γεγονός ότι έχουν επιλέξει να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο πολλοί περισσότεροι πολίτες με καταγωγή από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Οι ρυθμοί δε με τους οποίους πληθυσμοί από αυτά τα σημεία αποφασίζουν να ζήσουν εκεί μειώνονται δραματικά μέρα με τη μέρα...  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM