Street Art για βιβλιοφάγους: Δύο καλλιτέχνες ζωγράφισαν μια τεράστια βιβλιοθήκη σε ένα κτίριο στην Ουτρέχτη

Street Art για βιβλιοφάγους: Δύο καλλιτέχνες ζωγράφισαν μια τεράστια βιβλιοθήκη σε ένα κτίριο στην Ουτρέχτη Facebook Twitter
«Boekenkast» από τους Jan Is De Man and Deef Feed
1

Οι βιβλιοθήκες είναι ένας υπέροχος τρόπος για να σπάσει ο πάγος μεταξύ των βιβλιοφάγων.


Σκεφτείτε τι ανακούφιση προσφέρουν αυτά τα ράφια στις άβολες καταστάσεις των πάρτι. Ακόμα και όταν όλοι στο δωμάτιο είναι άγνωστοι, υπάρχει πάντα η περίπτωση να δεθείς με κάποιον καλεσμένο από τον τίτλο ενός βιβλίου του οικοδεσπότη σου.


Αν οι κοινωνικές συγκεντρώσεις δεν είναι το δυνατό σου σημείο, μπορείς πάντα να δοκιμάσεις να περιηγηθείς στη βιβλιοθήκη του δωματίου και να περιμένεις κάποιος να πιάσει το δόλωμα.


Μάλιστα, χάρη στο έργο των Ολλανδών street artists Jan Is De Man και Deef Feed, μερικοί κάτοικοι της Ουτρέχτης έχουν μετατρέψει τη βιβλιοθήκη τους σε street art και σπάνε τον πάγο στους δρόμους της πόλης, πυροδοτώντας συζητήσεις στην πολυπολιτισμική γειτονιά τους.

Street Art για βιβλιοφάγους: Δύο καλλιτέχνες ζωγράφισαν μια τεράστια βιβλιοθήκη σε ένα κτίριο στην Ουτρέχτη Facebook Twitter


Ο De Man σκόπευε αρχικά να δημιουργήσει μία τεράστια χαμογελαστή φατσούλα σε έναν τοίχο της πόλης που θα λειτουργούσε ως δημόσια ηθική ενίσχυση, αλλά το σχήμα του τριώροφου κτιρίου ζητούσε κάτι πιο λογοτεχνικό.

Η δημιουργία της τοιχογραφίας πήρε μία εβδομάδα για να ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει τίτλους βιβλίων σε οχτώ διαφορετικές γλώσσες.

Όποιος είναι αρκετά παρατηρητικός μπορεί να εντοπίσει από τις φωτογραφίες τα ονόματα των καλλιτεχνών και τη χαμογελαστή φατσούλα στα ράφια.

Η δισδιάστατη «Βιβλιοθήκη» των De Man και Deef Feed δεν έχει την ομοιομορφία που προτείνουν τα περιοδικά εσωτερικής διακόσμησης, που θέλουν βιβλία ίδιου μεγέθους και χρώματος. Αντιθέτως, φαίνεται να ανήκει σε έναν άπληστο και παμφάγο αναγνώστη.

  

Η «Βιβλιοθήκη» είναι το πιο πρόσφατο απόκτημα μιας σειράς παγκόσμιων τοιχογραφιών βιβλιοθήκης και δελεάζει τους λάτρεις της λογοτεχνίας να βγάλουν μια selfie στον δρόμο προς το indie βιβλιοπωλείο της γειτονιάς.

Street Art για βιβλιοφάγους: Δύο καλλιτέχνες ζωγράφισαν μια τεράστια βιβλιοθήκη σε ένα κτίριο στην Ουτρέχτη Facebook Twitter


Κάποιοι Αγγλικοί τίτλοι που ξεχωρίζουν από την Βιβλιοθήκη.

«Sapiens»

«The Subtle Art of Not Giving a F*ck»

«Keith Richards' autobiography Life»

«The Curious Incident of the Dog in the Nighttime»

«Pride and Prejudice»

«The Little Prince»

«The World According to Garp»

«Jumper»

Και μία πολύ κομψή συλλογή από Playboy που μπορεί και να μην υπάρχει στην πραγματικότητα.

(Μπορείτε να εντοπίσετε τους υπόλοιπους ψεύτικους τίτλους;)

Με πληροφορίες από Open Culture

Urban Culture
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT

σχόλια

1 σχόλια
Για να μαθαίνουν κάποιοι στην Ελλάδα. Αυτό είναι τέχνη, όχι το να γράψεις το ψευδώνυμό σου με σπρέυ (κι ακόμα κι αυτό να κάνεις απαίσιο) και να νιώθεις ότι είσαι ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι.