ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

«Επικίνδυνο προηγούμενο δημιουργεί η σύλληψη Ασάνζ», λένε οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα

«Επικίνδυνο προηγούμενο δημιουργεί η σύλληψη Ασάνζ», λένε οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα Facebook Twitter
0

«Επικίνδυνο προηγούμενο» για τους δημοσιογράφους δημιουργεί η σύλληψη του Τζουλιάν Ασάνζ, τονίζει η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Λίγο μετά τη σύλληψη του ιδρυτή του Wikileaks, έξω από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, ο Κριστόφ Ντελουάρ, γενικός γραμματέας των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα έγραψε στο Twitter πως «η στοχοποίηση του Ασάνζ επειδή το Wikileaks παρείχε σε δημοσιογράφους πληροφορίες δημοσίου ενδιαφέροντος είναι ένα τιμωρητικό μέτρο και δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο για τους δημοσιογράφους ή τις  πηγές τους το οποίο οι ΗΠΑ ίσως επιδιώξουν να συνεχιστεί στο μέλλον». 

Ο Ασάνζ συνελήφθη από την μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου σήμερα αφού πρώτα ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, ο Λένιν Μορένο, είχε ανακοινώσει πως η χώρα του ανακαλεί το άσυλο που του είχε δώσει.

«Κρατείται σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου και θα κρατείται εκεί, μέχρι να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.  

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM