Συνεχίζεται η ευρωπαϊκή έρευνα για τους «βοηθούς- φαντάσματα» του Μ. Κεφαλογιάννη

Συνεχίζεται η ευρωπαϊκή έρευνα για τους «βοηθούς- φαντάσματα» του Μ. Κεφαλογιάννη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) συνεχίζει την έρευνα της για την υπόθεση των βοηθών του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη. 

Η έρευνα έγινε γνωστή τον περασμένο μήνα μέσα από την ιστοσελίδα Neweurope.eu. Αφορά περιπτώσεις διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών που έπρεπε να εργάζονται στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου. Όμως όπως φαίνεται, ούτε ζούσαν στις Βρυξέλλες, όπως ήταν υποχρεωμένοι, ούτε ήταν εκεί για να υπογράφουν συμβόλαια και συμβάσεις. Φαίνεται πως δεν γνώριζαν ούτε καν τον όροφο και το νούμερο του γραφείου στο οποίο έπρεπε να εργάζονται.

Η OLAF, γράφει το Neweurope, έχει στα χέρια της mail και ηχογραφημένες συνομιλίες που αποκαλύπτουν τον μηχανισμό της απάτης, ενώ στο κείμενο επισημαίνεται πως οι μισθοί των βοηθών πληρώνονται από τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων. 

Οι βοηθοί όταν απαιτείτο να υπογράψουν έγγραφα ή ακόμη και να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους, έστελναν ένα e-mail σε κάποιον άλλο υπάλληλο ζητώντας του «να πει σε ένα από τα κορίτσια» να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο.

Σε άλλα e-mail, υπάλληλος ζητά να «ενημερώσουν το γραφείο "για την ύπαρξή μου" και να μου στείλετε ό,τι στοιχεία χρειάζεται για να ενημερωθώ».

Επίσης, ένας «υπαλλήλους φάντασμα» παραπονιέται σε άλλο βοηθό του Μανώλη Κεφαλογιάννη στις Βρυξέλλες «για τον ηλίθιο στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του με τον τυπικό τρόπο». 

Η έρευνα συνεχίζεται όμως, αναφέρει το Neweurope, τίθεται το ερώτημα για το αν η πολιτική πίεση επιβραδύνει τις διαδικασίες ώστε τίποτα να μην έχει προχωρήσει ως τις ευρωεκλογές.  

Η ιστοσελίδα αναφέρει επίσης πως για την ώρα ο Κεφαλογιάννης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος του έδωσε το πράσινο φως να είναι ξανά υποψήφιος για την Ευρωβουλή. 

Οι διαπιστευμένοι κοινοβουλευτικοί βοηθοί των ευρωβουλευτών (APA) προσλαμβάνονται με ευρωπαϊκά συμβόλαια και έχουν διαφορετικό καθεστώς από αυτό των δημοσίων υπαλλήλων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM