Συρία: Τζιχαντιστές επιτέθηκαν για να εκδικηθούν για τους θανάτους αμάχων

Συρία: Τζιχαντιστές επιτέθηκαν για να εκδικηθούν για τους θανάτους αμάχων Facebook Twitter
Φωτό Αρχείου / EPA
0

Τζιχαντιστές εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον θέσεων του συριακού στρατού στο βορειοδυτική Συρία σήμερα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν, τουλάχιστον 25 στρατιώτες και να τραυματιστούν άλλοι για να εκδικηθούν για τους θανάτους αμάχων από τους βομβαρδισμούς του στρατού.

Οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), τον οποίο στηρίζει η Άγκυρα, είπαν στο Reuters ότι δεκάδες μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Άνσαρ αλ Ταουχίντ επιτέθηκαν σε δύο στρατιωτικά θέσεις κοντά στο χωριό Μασάσνεχ στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα.

Ο στρατός ανέφερε σε μια ανακοίνωση ότι «ένας αριθμός» στρατιωτών του σκοτώθηκε σε επιθέσεις από «τρομοκράτες» κι ότι η κακοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή διευκόλυνε τις επιθέσεις.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες όπου διακρίνονται αρκετά πτώματα, τα οποία, σύμφωνα τους αντάρτες της Άνσαρ αλ Ταουχίντ, ανήκουν στις ομάδες αυτοκτονίας, που κατάφεραν να προσεγγίσουν τους στρατιώτες σε μια περιοχή πλησίον των εδαφών που ελέγχει η αντιπολίτευση.

Οι κλιμακούμενοι βομβαρδισμοί εναντίον χωριών και πόλεων στο βόρεια Χάμα και την επαρχία Ιντλίμπ έχουν προκαλέσει, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων αμάχων, αφότου ξεκίνησε η εκστρατεία του συριακού στρατού τον περασμένο μήνα.

Στο στόχαστρο βρέθηκαν μεταξύ άλλων σχολεία και τεμένη κι από τα πλήγματα έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στις υποδομές, σημειώνουν εργαζόμενοι της πολιτικής προστασίας και πηγές από τα νοσοκομεία στα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης.

Ο στρατός επιβεβαιώνει ότι ένας αριθμός μελών του σκοτώθηκε και τραυματίστηκε και προειδοποιεί τους αντάρτες που «επιμένουν» να παραβιάζουν τη συμφωνία για την ουδέτερη ζώνη.

Το συριακό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση όπου τονίζει ότι ο στρατός βρίσκεται σε «πλήρη ετοιμότητα να απωθήσει τέτοια εγκλήματα και παραβιάσεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM