LIVE!

Αντίστροφη μέτρηση για τις δυο τελευταίες τηλεοπτικές άδειες- Ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι

Αντίστροφη μέτρηση για τις δυο τελευταίες τηλεοπτικές άδειες- Ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Λήγει σήμερα 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους, για τις δύο τελευταίες τηλεοπτικές άδειες ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας, από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Τα μέλη του ΕΣΡ θα βρίσκονται σήμερα σε «ανοικτή» διάσκεψη, ώστε μετά την πάροδο της προθεσμίας (ώρα 15:00) να συνταχθεί το σχετικό πρακτικό και να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί.

Η δημοσιοποίηση του αριθμού των αιτήσεων και των φορέων θα γίνει με δελτίο Τύπου από το ΕΣΡ, μετά τη λήξη της σημερινής διάσκεψης, ενώ η αποσφράγιση των φακέλων και η καταγραφή του περιεχομένου τους θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019, και αν απαιτηθεί και την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, θα ακολουθήσει ουσιαστικός έλεγχος των αιτήσεων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με τη συνδρομή και άλλων ανεξάρτητων Αρχών, προκειμένου το Συμβούλιο να αποφασίσει την έγκριση ή μη, συμμετοχής των υποψηφίων στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Στη συνέχεια, θα αναρτηθούν οι προσωρινοί πλειοδότες και θα υπάρξει η δεκαήμερη περίοδος των ενστάσεων και όταν ολοκληρωθεί και αυτή η φάση, καθώς και ο ενδελεχής οικονομικός έλεγχος των ενδιαφερομένων από όλες τις αρμόδιες Αρχές, το ΕΣΡ θα ανακοινώσει την τελική λίστα των παρόχων που θα λάβουν την άδεια.

Εάν έχουν υπάρξει δύο υποψήφιοι, οι δύο εναπομείνασες άδειες θα εκχωρηθούν με το οικονομικό αντάλλαγμα που προβλέπεται, ύψους 35 εκατ. ευρώ με χρονική διάρκεια τα 10 έτη. Σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότεροι των δύο ενδιαφερομένων θα διεξαχθεί δημοπρασία.

Τέλος, σημειώνεται ότι την ενεργοποίηση της ανωτέρω διαδικασίας ζήτησε, με αίτησή της, η εταιρεία Άλτερ Έγκο ΜΜΕ, συμφερόντων του επιχειρηματία Β. Μαρινάκη, η μόνη μέχρι χθες που είχε δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

TV & Media
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Βότσης: «Κάποτε δεν χρειαζόταν να δώσεις ορισμό για το τι εστί αναρχικός»

Οι Αθηναίοι / Γιώργος Βότσης (1938-2026): «Κάποτε δεν χρειαζόταν να δώσεις ορισμό για το τι εστί αναρχικός»

Για τις Αρχές ήταν «τρομοκράτης» και «αρχηγός» της 17Ν, ενώ για την Αριστερά «προβοκάτορας». Δηλώνει αντιστασιακός εκ φύσεως και πιστεύει ότι η «Ελευθεροτυπία» της δικής του εποχής δεν μπορεί να ξαναβγεί. Ο θρυλικός δημοσιογράφος που απεβίωσε σήμερα αφηγήθηκε την πολυτάραχη ζωή του.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΖΟΝ ΚΕΝΕΝΤΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΝΤΑΡΙΛ ΧΑΝΑ ΚΑΡΟΛΙΝ ΜΠΕΣΕΤ

TV & Media / «Love Story»: Η Ντάριλ Χάνα κατακεραυνώνει τη νέα σειρά για τον JFK Jr και την Κάρολιν Μπεσέτ

Η ηθοποιός, που ήταν σε σχέση με τον Κένεντι, αναφέρει ακόμη ότι μετά την προβολή της σειράς έχει δεχθεί «εχθρικά και ακόμη και απειλητικά» μηνύματα σε άρθρο της στους New York Times
THE LIFO TEAM
Ο δημιουργός του Heated Rivalry φτιάχνει για το Netflix μια ξεκάθαρα gay σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο

TV & Media / Ο δημιουργός του Heated Rivalry φτιάχνει για το Netflix μια ξεκάθαρα gay σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο

Ο δημιουργός του Heated Rivalry ετοιμάζει για το Netflix μια νέα σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο, δίνοντας queer τόνο σε μια μορφή που στην Ελλάδα εξακολουθεί να προκαλεί αμηχανία όταν βγαίνει έξω από τον εθνικό μύθο.
THE LIFO TEAM
NETFLIX PARAMOUNT WARNER BROS ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

TV & Media / Ο Τραμπ αγόρασε χρέος της Netflix εν μέσω της «μάχης» της Paramount να αποκτήσει τη Warner Bros

Νέα οικονομικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος απέκτησε ομόλογα της Netflix την περίοδο που η Paramount προσπαθούσε να αποσπάσει τη Warner Bros. Discovery από τον «κολοσσό» του streaming
THE LIFO TEAM