Ο Μαδούρο ζήτησε βοήθεια από τον Πάπα Φραγκίσκο- Τι του έγραψε σε επιστολή

Ο Μαδούρο ζήτησε βοήθεια από τον Πάπα Φραγκίσκο- Τι του έγραψε σε επιστολή Facebook Twitter
0

Ο Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε πως έγραψε στον πάπα Φραγκίσκο για να ζητήσει τη βοήθεια και τη μεσολάβησή του.

«Έστειλα επιστολή στον πάπα Φραγκίσκο. Του λέω πως είμαι στην υπηρεσία της υπόθεσης του Χριστού (...) και σ' αυτό το πνεύμα του ζητώ τη βοήθειά του, σε μια διαδικασία διευκόλυνσης και ενίσχυσης του διαλόγου», δήλωσε ο αμφισβητούμενος αρχηγός του κράτους της Βενεζουέλας στη διάρκεια σημερινής συνέντευξής του στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24. 

«Οι κυβερνήσεις του Μεξικού και της Ουρουγουάης, όλες οι κυβερνήσεις της Καραϊβικής στους κόλπους της Caricom και αυτή της Βολιβίας ζήτησαν να πραγματοποιηθεί διάσκεψη για τον διάλογο στις 7 Φεβρουαρίου. Ζητώ από τον πάπα να καταβάλει τις μεγαλύτερες προσπάθειές του, να θελήσει να μας βοηθήσει στην οδό του διαλόγου. Ελπίζω να λάβω θετική απάντηση», δήλωσε ο Μαδούρο στη συνέντευξη αυτή που βιντεοσκοπήθηκε στο Καράκας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ουρουγουάη ανακοίνωσαν χθες, Κυριακή, την πρώτη συνεδρίαση, στις 7 Φεβρουαρίου στο Μοντεβιδέο, της ομάδας επαφής για τη διοργάνωση νέων εκλογών στη Βενεζουέλα. Η ΕΕ και οκτώ χώρες μέλη της (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Βρετανία και Σουηδία) συμμετέχουν σ' αυτή, καθώς και η Βολιβία, η Κόστα Ρίκα, ο Ισημερινός και η Ουρουγουάη, από τις χώρες της λατινικής Αμερικής.

Ο πάπας Φραγκίσκος συμμετέχει αυτή τη στιγμή σε διεθνή διαθρησκευτική συνάντηση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και θα επιστρέψει στη Ρώμη αύριο βράδυ.

Στην Ιταλία, η κρίση στη Βενεζουέλα προκαλεί ισχυρές εντάσεις. Επισήμως η Ρώμη τηρεί στάση αναμονής, υπενθυμίζοντας πως ουδέποτε αναγνώρισε την εκλογή του Μαδούρο.

Ο Ματέο Σαλβίνι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της άκρας δεξιάς, τάχθηκε χθες, Κυριακή, υπέρ της επιστροφής της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα, «επειδή όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα πρέπει να εξαφανισθούν από την επιφάνεια της γης».

Όμως οι σύμμαχοί του του αντισυστημικού Κινήματος Πέντε Αστέρων είναι πιο επιφυλακτικοί. «Η ποσότητα της δημοκρατίας που επιδιώκουμε να εξαγάγουμε σε μια χώρα είναι πάντα ευθέως ανάλογη της ποσότητας του πετρελαίου που βρίσκεται σ' αυτή (...). Χρειάζεται θάρρος για να παραμείνει κανείς ουδέτερος», εξήγησε ο Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα, ένας από τους «τενόρους» του κινήματος.

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζο Ματαρέλα παρενέβη σήμερα ζητώντας η Ιταλία να επιδείξει «ευθύνη» και «σαφήνεια με μια κοινή γραμμή την οποία συμμερίζονται όλοι οι σύμμαχοί μας και οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο με συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Διεθνή / Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο από συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Από την έρευνα που έγινε στο τηλέφωνο του μαθητή, βρέθηκαν συνολικά 9 βίντεο - Ο 14χρονος φέρεται να καλούσε τους φίλους του να συνευρεθούν με την αδελφή του
LIFO NEWSROOM
«Κατηγορηματικό όχι» της Ρωσίας στο σχέδιο 26 χωρών για στρατεύματα στην Ουκρανία

Διεθνή / «Κατηγορηματικό όχι» της Ρωσίας στο σχέδιο 26 χωρών για στρατεύματα στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο απορρίπτει την ιδέα δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, παρόλο που 26 χώρες έχουν δεσμευθεί για ειρηνευτική αποστολή και οι συνομιλίες με τον Πούτιν σταμάτησαν απότομα
LIFO NEWSROOM
Τζόρτζιο Αρμάνι: Η άγνωστη σχέση του θρυλικού σχεδιαστή για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Διεθνή / Τζόρτζιο Αρμάνι: Η άγνωστη σχέση του θρυλικού σχεδιαστή με την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Ο Αρμάνι έντυσε αμέτρητους σταρ του Χόλιγουντ αλλά και μέλη βασιλικών οικογενειών. Ανάμεσα σε αυτούς και την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία φωτογραφήθηκε με κομμάτι του διάσημου οίκου λίγες ώρες πριν πεθάνει
LIFO NEWSROOM
Δείπνο κολακείας στον Λευκό Οίκο: Οι τεχνολογικοί τιτάνες υποκλίνονται στον Τραμπ

Διεθνή / Δείπνο κολακείας στον Λευκό Οίκο: Οι τεχνολογικοί τιτάνες υποκλίνονται στον Τραμπ

Σε μια βραδιά γεμάτη επαίνους, ο πρόεδρος Τραμπ άκουσε κορυφαίους ηγέτες τεχνολογικών κολοσσών όπως Apple, OpenAI και Google να τον ευχαριστούν για τη στήριξή του στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα
LIFO NEWSROOM
Σμήνος μεδουσών παρέλυσε για δεύτερη φορά σε έναν μήνα πυρηνικό σταθμό στη Γαλλία

Διεθνή / Σμήνος μεδουσών παρέλυσε για δεύτερη φορά σε έναν μήνα πυρηνικό σταθμό στη Γαλλία

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί τον Αύγουστο στον σταθμό Gravelines, όπου η αιφνίδια εμφάνιση ενός τεράστιου σμήνους μεδουσών είχε προκαλέσει προσωρινή παύση της παραγωγής
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Συζητήσεις για περιορισμό της οπλοκατοχής από τρανς άτομα μετά την επίθεση στη Μινεάπολη

Διεθνή / ΗΠΑ: Συζητήσεις για περιορισμό της οπλοκατοχής από τρανς άτομα μετά την επίθεση στη Μινεάπολη

Η ιδέα περιορισμού της οπλοκατοχής θεωρείται ιστορικά «κόκκινη γραμμή» για τους Ρεπουμπλικανούς, καθώς πολλά στελέχη και οργανώσεις υπέρ της οπλοκατοχής αντιτίθενται ακόμη και σε νόμους που αφαιρούν τα όπλα από άτομα με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα
LIFO NEWSROOM