Πώς ένας 14χρονος ανακάλυψε το ελάττωμα στο λογισμικό του FaceTime

Πώς ένας 14χρονος ανακάλυψε το ελάττωμα στο λογισμικό του FaceTime Facebook Twitter
1

Τη Δευτέρα η Apple παραδέχθηκε την ύπαρξη ενός σφάλματος στο λογισμικό του FaceTime, το οποίο επιτρέπει σε τρίτους χρήστες να κρυφακούσουν κλήσεις. 

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε πως βρήκε λύση στο πρόβλημα, όμως οι αντιδράσεις των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα ήταν έντονες. 

Φαίνεται πως κάποιος προειδοποίησε την εταιρία για την ύπαρξη του bug, ήδη από την περασμένη εβδομάδα. 

Στις 20 Ιανουαρίου η χρήστρια @MGT7500, που σύμφωνα με την Wall Street Journal ονομάζεται Μισέλ Τόμπσον, έγραψε στο Twitter:

«Ο έφηβος γιος μου βρήκε ένα μεγάλο ελάττωμα ασφαλείας στο καινούργιο σας λογισμικό iOS. Μπορεί να ακούσει μέσα από το iphone/ ipad σου χωρίς να το έχεις εγκρίνει. Έχω σχετικό βίντεο. Έχω ήδη στείλει την αναφορά για το σφάλμα στο @AppleSupport. Ελπίζω να έχω σύντομα  λεπτομερή απάντηση», έγραφε η ανάρτηση που εκτός από την Apple είχε και tag τον λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, ώστε να προκαλέσει την προσοχή των ΜΜΕ. 

Όταν η είδηση του bug έγινε ευρύτερα γνωστό τη Δευτέρα, ο χρήστης Τζον Μέιερ ανακάλυψε το tweet της Τόμπσον και μοιράστηκε το βίντεο της, το οποίο αποδεικνύει πως όντως το πρόβλημα είχε εντοπιστεί από την περασμένη εβδομάδα. 

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο γιος της Τόμπσον, ο 14χρονος Γκραντ, ανακάλυψε το σφάλμα όσο έπαιζε Fortnite και χρησιμοποιούσε το FaceTime με τους φίλους του. 

«Κάναμε αρκετές κλήσεις και καταλάβαμε πως μπορούσαμε ουσιαστικά να "αναγκάσουμε" κόσμο να απαντήσει στις βιντεοκλήσεις χωρίς καν να το γνωρίζει. Όταν επιβεβαιωθήκαμε λοιπόν, το είπα στη μητέρα μου» είπε ο Γκραντ. 

Η Apple αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις προσπάθειες της Τόμπσον να επικοινωνήσει με την εταιρεία. 

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα αιματολογική εξέταση προβλέπει κίνδυνο για ασθένειες σε παιδιά

Τech & Science / Νέα αιματολογική εξέταση προβλέπει κίνδυνο για ασθένειες σε παιδιά

Η εξέταση μπορεί να πραγματοποιηθεί με εξοπλισμό που χρησιμοποιείται ευρέως για τον έλεγχο του πλάσματος αίματος σε βρέφη, καθιστώντας εφικτό για τους γιατρούς να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια ασθενειών και να παρέχουν έγκαιρες θεραπείες
LIFO NEWSROOM
Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τech & Science / Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τα δεδομένα μελέτης επέτρεψαν στους ερευνητές να αποσυνδέσουν την επίδραση του θηλασμού στο μικροβίωμα του βρέφους από μια σειρά άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων
LIFO NEWSROOM
Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Τech & Science / Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Επιστήμονες θεωρούν ότι οι ανώμαλες θέσεις των κρατήρων πρόσκρουσης, τα συντρίμμια μετεωριτών σε ιζηματογενή πετρώματα, τα τσουνάμι και η σύντομη έκθεση μετεωριτών σε διαστημική ακτινοβολία σχετίζονται
LIFO NEWSROOM
Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Διεθνή / Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Η εφαρμογή θα εμποδίζει τους εφήβους να βλέπουν ευαίσθητες φωτογραφίες και βίντεο - Οι γονείς θα βλέπουν σε ποιους λογαριασμούς στέλνει μηνύματα το παιδί τους - Οι έφηβοι θα λαμβάνουν επίσης μια ειδοποίηση για έξοδο από την εφαρμογή μετά από 60 λεπτά χρήσης κάθε μέρα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το ότι το βρήκανε σε κινητό της Apple δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί σε Android κινητό. Το θέμα είναι ότι όταν αγοράζεις ένα κινητό αξίας 900-1400€, έχεις απαίτηση να είναι και σωστό/ασφαλές/ανθεκτικό. Αν δεν είναι, πας και αγοράζεις ένα με 200€ και κάνεις την δουλειά σου.