Η Κίνα αρχίζει τη λογοκρισία στα τηλεφωνικά μηνύματα

Η Κίνα αρχίζει τη λογοκρισία στα τηλεφωνικά μηνύματα Facebook Twitter
0

Μετά τη Google που ανακοίνωσε μόλις την περασμένη εβδομάδα ότι σκέφτεται να   εγκαταλείψει την Κινεζική αγορά λόγω της πολιτικής της με τη λογοκρισία, η νέα είδηση την οποία μάλιστα αναπαράγουν και οι μεγαλύτερες Κινέζικες κυβερνητικές εφημερίδες είναι ότι η κινέζικη κυβέρνηση άρχισε να επεκτείνει την πολιτική της λογοκρισίας της και στα κινητά.

Πελάτες των δυο μεγαλυτέρων εταιριών κινητής τηλεφωνίας , της China Mobile και της China Unicom υποστηρίζουν ότι το τηλέφωνο τους έπαψε να λειτουργεί από τη στιγμή που στείλανε κάποιο τολμηρό μήνυμα.

H China Mobile που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο και χειρίζεται 1.7 δισεκατομμύρια μηνύματα τη μέρα. Ένας αντιπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως η εταιρεία υποχρεούται να παραδώσει στην αστυνομία τα στοιχεία οποιουδήποτε στέλνει μηνύματα που περιέχουν πορνογραφικό υλικό ή νύξεις για βία, απάτη και τρομοκρατία.

ΔΤ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM