Το νέο στέκι στο Χαλάνδρι βρίσκεται μακριά από τη φασαρία, έχει υπέροχη αυλή και ακόμη καλύτερο φαγητό

Το νέο στέκι στο Χαλάνδρι βρίσκεται μακριά από τη φασαρία, έχει υπέροχη αυλή και ακόμη καλύτερο φαγητό Facebook Twitter
0
Το νέο στέκι στο Χαλάνδρι βρίσκεται μακριά από τη φασαρία, έχει υπέροχη αυλή και ακόμη καλύτερο φαγητό Facebook Twitter
Το Penny Lane, αν και βρίσκεται στον πρώτο μήνα λειτουργίας του, φαίνεται καλά ρονταρισμένο, με άμεσο και ευγενικό σέρβις, που ανταποκρίνεται άψογα στις ανάγκες των πελατών.

Το σημείο όπου βρίσκεται το ολοκαίνουργιο εστιατόριο Penny Lane είναι χαμηλά στον πεζόδρομο της Θουκυδίδου στο Χαλάνδρι, σχετικά μακριά από τη φασαρία των γειτονικών μαγαζιών. Βαδίζεις ανάμεσα σε τραπεζάκια, κόσμο, μουσικές, φαγητά, ποτά, ένα «κοκτέιλ» διασκέδασης που παραπέμπει σε κάποιο φασαριόζικο νησί διακοπών. Το Penny Lane σε τραβάει αμέσως, με την υπέροχα διακοσμημένη αυλή του με τα mix and match διακοσμητικά στοιχεία, το φυσικό ξύλο, το τούβλο, τα γλαστράκια με τα λουλούδια και τα διαφορετικού χρώματος φερ-φορζε καθίσματα. Οι Θεσσαλονικείς διακοσμητές Νοrdeco έστησαν ένα όμορφο σκηνικό που πλαισιώνεται από πολύχρωμα λαμπιόνια. Στο έμπα συναντάς τη μεγάλη ανοιχτή κουζίνα με τον ξυλόφουρνο. «Θέλαμε να στήσουμε μια new american kitchen» λέει ο Δημοσθένης Γεωργίου, συνιδιοκτήτης, και προσθέτει: «Ταξίδεψα στην Αμερική, απ' όπου και εμπνεύστηκα για το ύφος και το φαγητό του μαγαζιού». Και όπως όλα δείχνουν, τα έχουν καταφέρει μια χαρά. Ο κατάλογος σε βάζει στο παιχνίδι του comfort food με προτάσεις ορεκτικών από τον ξυλόφουρνο, street food, σαλάτες, λίγα κυρίως πιάτα και γαρνιτούρες επιλογής. Το Penny Lane προσφέρει μια διαφορετική πρόταση, αφού όλα φτιάχνονται τη στιγμή της παραγγελίας από την άξια σεφ Αλεξάνδρα Τακορίδη.

Το νέο στέκι στο Χαλάνδρι βρίσκεται μακριά από τη φασαρία, έχει υπέροχη αυλή και ακόμη καλύτερο φαγητό Facebook Twitter

Δοκιμάσαμε τη δροσερή σαλάτα εποχής (€6) με διάφορα λαχανικά όλο ζωντάνια, που τα αγκάλιαζε ωραία βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, και ακολούθησε το μοσχαρίσιο συκώτι (€8,50), μαριναρισμένο σε ντομάτα, μανιτάρια και σκόρδο, που ήρθε σε ευμεγέθη κομμάτια περασμένα σε ξύλινο καλαμάκι, πάνω σε λεπτοκομμένη ντομάτα με μαϊντανό – τέλεια ψημένο, με χυμώδη σάρκα και μπόλικη νοστιμιά. Από τον ξυλόφουρνο τιμήσαμε την πίτσα Ναπολιτάνα (€8,50) με ωραία σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, ντοματίνια, βασιλικό και ενισχυμένη με προσούτο και φύλλα ρόκας. Τα υλικά κρατούν καλή ισορροπία και εναρμονίζονται με τη λεπτή ζύμη. Αν είχε ψηθεί λίγο περισσότερο, θα ήταν ακόμη πιο τραγανή. Το πιάτο που κλέβει τις γευστικές εντυπώσεις είναι το Ρullet Βrisket (€7,50), για το οποίο η σεφ σιγομαγειρεύει το μοσχάρι 4 ώρες, σερβίροντάς το πάνω σε τραγανό ψωμί με σαλάτα coleslaw και φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Θαυμάσια γεύση, φουλ νοστιμιά. Το γυναικείο χέρι στην κουζίνα και η αγάπη της σεφ βγαίνουν στα πιάτα. Η ίδια πιστεύει ότι οι γυναίκες σεφ μπορούν να κάνουν πολλά στην κουζίνα. «Είναι μαγικό επάγγελμα» λέει. Το Penny Lane, αν και βρίσκεται στον πρώτο μήνα λειτουργίας του, φαίνεται καλά ρονταρισμένο, με άμεσο και ευγενικό σέρβις, που ανταποκρίνεται άψογα στις ανάγκες των πελατών. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η αλέγκρα ατμόσφαιρα και το νόστιμο φαγητό κάνουν την εμπειρία εξαιρετικά καλή. Το Penny Lane ανοίγει από το πρωί για καφέ και brunch με croque-monsieur αλλά και choco burger με παγωτό βανίλια και σοκολάτα.

Το νέο στέκι στο Χαλάνδρι βρίσκεται μακριά από τη φασαρία, έχει υπέροχη αυλή και ακόμη καλύτερο φαγητό Facebook Twitter
Σαλάτα εποχής
Το νέο στέκι στο Χαλάνδρι βρίσκεται μακριά από τη φασαρία, έχει υπέροχη αυλή και ακόμη καλύτερο φαγητό Facebook Twitter
T-Bone Steak
Το νέο στέκι στο Χαλάνδρι βρίσκεται μακριά από τη φασαρία, έχει υπέροχη αυλή και ακόμη καλύτερο φαγητό Facebook Twitter
Ρullet Βrisket
Το νέο στέκι στο Χαλάνδρι βρίσκεται μακριά από τη φασαρία, έχει υπέροχη αυλή και ακόμη καλύτερο φαγητό Facebook Twitter

☛ Penny Lane, Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, 210 6800217.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γλυκό της Αθήνας μετά την απελευθέρωση

Nothing Days / Το γλυκό της Αθήνας μετά την Απελευθέρωση

Από μισογκρεμισμένο τουρκοχώρι αμέσως μετά την Ελληνική Επανάσταση ως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Αθήνα εξελίχθηκε σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, με τα ανάλογα γλυκά. Πώς από τον μπακλαβά και το λουκούμι του φούρνου φτάσαμε στα γαλλικά γλυκά και στα πολυτελή ζαχαροπλαστεία.
M. HULOT
Στην ταβέρνα του Σπανού το κρέας είναι καλύτερο από του χωριού σου

Γεύση / Στην ταβέρνα του Σπανού το κρέας είναι καλύτερο από του χωριού σου

Για σαράντα πέντε χρόνια ένα λαϊκό στέκι-χρονοκάψουλα στα Κάτω Πατήσια αποτελεί τόπο συνάντησης όσων αγαπούν το κρέας, χάρη στα μοναδικά ψητά στα κάρβουνα και πιάτα φτιαγμένα με φροντίδα και αγάπη.
M. HULOT
Θεόδωρος Μανουσάκης: Από την αποκάλυψή του σκανδάλου του Νίξον στην παραγωγή κρασιών

Το κρασί με απλά λόγια / Θεόδωρος Μανουσάκης: Από το σκάνδαλο του Νίξον στην παραγωγή κρασιών

Στα 11 του χρόνια έφυγε για την Αμερική, για ένα καλύτερο αύριο, στα 30 του η εταιρεία του ξεσκέπασε το σκάνδαλο Νίξον, στα 50 έφτιαξε ένα από τα οινοποιεία-σταθμούς για την Κρήτη. Η ζωή του Ted (Θεόδωρου) Μανουσάκη είναι σαν βγαλμένη από ταινία.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ