Συνεδριάζει σήμερα το EWG: Στο επίκεντρο ελληνικός προϋπολογισμός και μη περικοπή συντάξεων

Συνεδριάζει σήμερα το EWG: Στο επίκεντρο ελληνικός προϋπολογισμός και μη περικοπή συντάξεων Facebook Twitter
0

Ο ελληνικός προϋπολογισμός και κατά πόσον αφήνει περιθώρια να μην περικοπούν οι συντάξεις αναμένεται να συζητηθεί στο σημερινό EuroWorking Group.

Στόχος είναι οι εκπρόσωποι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ να λάβουν σήμερα τις τελικές αποφάσεις, ωστόσο αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, το θέμα θα μεταφερθεί στο Eurogroup της Δευτέρας.

Το δημοσιονομικό κενό «μεταξύ» Ευρωπαϊκής Επιτροπής κι ελληνικής κυβέρνησης, κάτι περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ, δεν έχει καλυφθεί ακόμη αλλά ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν σχετικά πως η Κομισιόν και οι ελληνικές αρχές έχουν ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις τους σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό περιθώριο που προβλέπεται να έχει η Ελλάδα για να εφαρμόσει τα θετικά μέτρα και αυτό υπολογίζεται «κοντά» στα 900 εκατ.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Καθημερινή, αναμένεται πως μία σειρά από τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα για «θετικά μέτρα», όπως μείωση του ΕΝΦΙΑ, φόρου επιχειρήσεων αλλά και κοινωνικά επιδόματα, θα επιτραπούν – όχι όμως στο σύνολό τους.

Για το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων ελληνικών αρχών και Επιτροπής αναμένεται να ενημερωθούν σήμερα οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο EuroWorking Group που συγκαλείται για την προετοιμασία του Eurogroup της Δευτέρας.

Εν όψει της συνεδρίασης, ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ- ΜΠΕ κι εμπλέκονται στη διαδικασία εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι θα επιτευχθεί συμφωνία και σε επίπεδο Ευρωζώνης, μετά και τα θετικά σήματα που εξέπεμψε το Βερολίνο τις προηγούμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας έχει ως βασικό θέμα την εμβάθυνση της Ευρωζώνης και η Ελλάδα θα συζητηθεί «εάν κριθεί απαραίτητο», όπως σημείωνε αρμόδια πηγή, δεδομένου ότι δυο μέρες μετά, στις 21 Νοεμβρίου, η Επιτροπή θα ανακοινώσει επίσημα τη γνώμη της για όλα τα προσχέδια των προϋπολογισμών των κρατών-μελών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ και Καθημερινή

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM