Το Eλληνικό fish & chips

Το Eλληνικό fish & chips Facebook Twitter
0
Το Eλληνικό fish & chips Facebook Twitter
To sardeles.bbq συνδυάζει το περιβάλλον της παραδοσιακής ψαροταβέρνας με περισσότερο νεανικές πινελιές...

Είναι καιρός τώρα που και στην Ελλάδα το casual food φλερτάρει επίμονα με το ψάρι, φιλοδοξώντας να πάρει λίγη από τη δόξα του αγγλικού fish and chips ή άλλων εθνικών προσεγγίσεων στις οποίες τα προϊόντα της θάλασσας έχουν τον πρώτο λόγο ακόμη και σε street food προσεγγίσεις. Το ερώτημα δεν είναι γιατί συμβαίνει αυτό αλλά γιατί άργησε να γίνει στην Ελλάδα, μια χώρα με τεράστια ακτογραμμή και πλούσια παράδοση στο ψάρεμα. Στον δρόμο που ανοίγει αυτή η τάση βρίσκεται μια καλή και φιλόδοξη προσπάθεια, η οποία, με αφετηρία το Νέο Ψυχικό, όπου στήθηκε το πρώτο μαγαζί, έχει ως στόχο της να δημιουργήσει αλυσίδα. Ο λόγος για το sardeles.bbq, οι εμπνευστές του οποίου θεώρησαν ότι ανάμεσα στα ψαροεστιατόρια, τις ψαροταβέρνες, τα ουζερί και τα τσιπουράδικα υπάρχει χώρος για ένα μαγαζί που με χαλαρή διάθεση θα προσπαθεί να συνδυάσει το περιβάλλον της παραδοσιακής ψαροταβέρνας με περισσότερο νεανικές πινελιές. Πρόκειται για έναν χώρο όπου το φαγητό που θα βρεις σε ένα κλασικό ελληνικό θαλασσινό εστιατόριο συνυπάρχει και συμβιώνει με τυπικές made in USA προσεγγίσεις, όπως το μπέργκερ, που για τις ανάγκες της... θάλασσας γίνεται ψαρο-μπέργκερ.

Το Eλληνικό fish & chips Facebook Twitter
Burger γαρίδας

Το αποτέλεσμα δικαιώνει σε ικανό βαθμό τις προθέσεις των δημιουργών του, με τη βοήθεια του άνετου περιβάλλοντος και του μενού με τα γνώριμα πιάτα. Οι σαρδέλες bbq, φιλεταρισμένες με σάλτσα λαδολέμονο (€7,50), ήταν ζουμερές, τα χόρτα ημέρας (€4,50) –ζοχοί στην περίπτωσή μας– ήταν σωστά βρασμένα και φρέσκα, το μπέργκερ με ψίχα αστακού και σάλτσα horseradish (€15) επιτελούσε τον σκοπό του, με τις χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες που το συνόδευαν να κλέβουν τις εντυπώσεις, και στο κριθαρότο γαρίδας (€9,50) η φρέσκια ντομάτα έκανε τη διαφορά. Οι φιλεταρισμένες, crispy σαρδέλες, με τη συνοδεία της καλοφτιαγμένης τηγανητής πατάτας, θα μπορούσαν να είναι μια καλή εκδοχή του ελληνικού fish and chips. Στο μενού υπάρχουν πολλά πιάτα, όπως μπέργκερ με πέρκα (€8), γαρίδες (€10) ή καβούρι (€12), γαριδάκι τηγανητό (€8), χταποδάκι (€11), ταλιατέλες με θαλασσινά (€12), αστακομακαρονάδα (€50 για 2 άτομα), φιλέτο σφυρίδας (€24), ξιφίας (€11), ψάρι ημέρας (€30-70). Το sardeles.bbq είναι μια καλή πρόταση για καθημερινό και προσιτό φαγητό με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά.

 

Το Eλληνικό fish & chips Facebook Twitter
Crispy σαρδέλες με country πατάτες και σως ταρτάρ.

 

Το Eλληνικό fish & chips Facebook Twitter
Κριθαρότο γαρίδας

 

☛ sardeles.bbq, Γρηγορίου Ξενόπουλου 2, Νέο Ψυχικό, 211 7807620

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ