Ποτάμι: Θα είναι σαν να μην κόβονται οι συντάξεις αλλά θα κόβονται

Ποτάμι: Θα είναι σαν να μην κόβονται οι συντάξεις αλλά θα κόβονται Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με σαρκαστική διάθεση σχολιάζει τα δύο σενάρια του προϋπολογισμού το Ποτάμι, σε δελτίο τύπου με τίτλο που παραπέμπει σε ψευδοπροφητείες («Θα είναι σαν να μην κόβονται οι συντάξεις, αλλά θα κόβονται»). 

Στην ανακοίνωση που ακολουθεί, το Ποτάμι μιμείται τις δηλώσεις του παλιού πρόεδρου του Εδεσσαϊκού, Θωμά Μάτσιου, που είχε γίνει κωμικό viral. 

«Πρώτα αυτοί ήθελαν για να γίνει και εμείς δεν θέλαμε, αλλά εμείς είπαμε μετά ΟΚ θα κοπούν οι συντάξεις και εμείς είπαμε εντάξει το ψηφίζουμε και μετά, αφού βγήκαμε απ' το μνημόνιο, είπαμε όχι δε θέλουμε να ψηφίζουμε και αυτοί δεν ήθελαν, αλλά εμείς είπαμε ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού ΟΚ θα κοπούν, αλλά μετά θα φαίνεται ότι δεν θα κοπούν. Αυτά, τίποτα άλλο», αναφέρει χαρακτηριστικά το Ποτάμι. 

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή, καταγράφει την πρόθεση της κυβέρνησης να μην υλοποιήσει τις συμφωνηθείσες περικοπές στις συντάξεις, τον Ιανουάριο του 2019.

Αν η περικοπή δεν υλοποιηθεί, το πρωτογενές πλεόνασμα του επόμενου έτους εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 3,56% του ΑΕΠ, ενώ αν τελικά περικοπούν οι συντάξεις, το πλεόνασμα θα φτάσει το 4,14%.

Αναφορικά με τις συντάξεις, η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι «το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού αποτυπώνει, επίσης, την πρόθεση της Κυβέρνησης να μην υλοποιήσει την εφαρμογή των συνταξιοδοτικών και εξισορροπητικών παρεμβάσεων, όπως αυτές είχαν συμπεριληφθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 για το 2019».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ