Allée Sonia Rykiel - Ο πρώτος δρόμος στο Παρίσι αφιερωμένος σε σχεδιάστρια μόδας

Allée Sonia Rykiel - Ο πρώτος δρόμος στο Παρίσι αφιερωμένος σε σχεδιάστρια μόδας Facebook Twitter
0

Στο Παρίσι, μια πόλη όπου δεν υπάρχει δρόμος που να φέρει το όνομα της Κοκό Σανέλ ή του Κριστιάν Ντιόρ, αποτελεί ίσως έκπληξη το ότι από χθες, Κυριακή, οι Παριζιάνοι μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους στην οδό Σόνια Ρικιέλ (Allée Sonia Rykiel)

Ο δρόμος αυτός βρίσκεται στη μέση μιας λεωφόρου στην αριστερή όχθη, όπου η αείμνηστη σχεδιάστρια μόδας, η οποία πέθανε το 2016, αγόραζε τα λαχανικά και τα φρούτα της.

Για να γιορτάσει το γεγονός, η διάδοχος της Ρικιέλ, Ζιλί ντε Λιμπράν, διοργάνωσε μια επίδειξη μόδας με θέμα τις αγορές του Παρισιού, με τα μοντέλα να εμφανίζονται με μοντέρνες καμπαρντίνες και βραδινά ρούχα, κρατώντας μπαγκέτες και λαχανικά.

«Η Σόνια Ρικιέλ μας έδωσε μια αίσθηση ελευθερίας. Ήταν πιο Παριζιάνα από τους Παριζιάνους» δήλωσε η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό.

Η σχεδιάστρια μόδας άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην περιοχή Σεν Ζερμέν ντε Πρε, όταν ξεκίνησαν οι φοιτητικές εξεγέρσεις τον Μάιο του 1968.

Σύμφωνα με την «Guardian», ένας δρόμος που θα έφερε το όνομα της Κοκό Σανέλ θα ήταν κάτι παρακινδυνευμένο πολιτικά σε μια πόλη που κατά κύριο λόγο ψηφίζει αριστερά, δεδομένου ότι η σχεδιάστρια πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ναζιστικής κατοχής στο ξενοδοχείο Ritz με τον εραστή της, έναν Γερμανό αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σόρος, ο Μασκ και οι «μεγάλες ιδέες» που προωθούν

LiFO politics / Ο Σόρος, ο Μασκ και οι «μεγάλες ιδέες» που προωθούν

Ο Τζορτζ Σόρος και ο Ίλον Μασκ βάζουν τα λεφτά τους ο καθένας στην προώθηση της δικής του «μεγάλης ιδέας» παγκοσμίως, λέει στο podcast LiFO Politics ο διεθνολόγος και γεωστρατηγικός αναλυτής, Βασίλης Κοψαχείλης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ