ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για τον καιρό: Υπάρχει ενδεχόμενο μεσογειακού κυκλώνα στην Ελλάδα

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για τον καιρό: Υπάρχει ενδεχόμενο μεσογειακού κυκλώνα στην Ελλάδα Facebook Twitter
eurokinissi
0

Το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα είναι ήδη αισθητό με πτώση θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους ενώ σήμερα ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο «μεσογειακού κυκλώνα».

Ο Σάκης Αρναούτογλου είχε από χθες αναφερθεί σε ένα τέτοιο φαινόμενο και σήμερα επανέρχεται επιφυλακτικά με προειδοποίηση:

«Προσοχή!


Συνεχίζουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να θέλουν τον σχηματισμό ενός βαθέος βαρομετρικού χαμηλού στα ανοιχτά του Ιονίου από την ερχόμενη Παρασκευή "βγάζοντας και μάτι" στο κέντρο του!


Είναι πολύ νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα στο αν αυτό το σύστημα θα μετατραπεί τελικά σε Μεσογειακό Κυκλώνα ή όχι και ποια θα είναι η τελική του πορεία! . Καλό θα είναι πάντως οι κάτοικοι του Ιονίου, της δυτικής Στερεάς και κυρίως της Πελοποννήσου να ενημερώνονται τακτικά από τα δελτία καιρού των επομένων ημερών, γιαυτό και αν δεν σας κάνει κόπο κοινοποιήστε το ποστ σε φίλους και γνωστούς!»

Τι προβλέπει το meteo.gr:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία "Ξενοφών" επηρεάζοντας κυρίως μέχρι στιγμής τα ανατολικά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας μας με θυελλώδεις ανέμους και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία δεν ξεπερνά τους 15°C το πρωί της Τρίτης 25/09, σημειώνοντας δηλαδή πτώση περίπου 12°C σε σχέση με τη Δευτέρα 24/09 .

Όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού την Τρίτη και Τετάρτη 26/09 περιμένουμε περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο και τη Δυτική Ελλάδα, όπου άνεμοι θα πνέουν με ένταση τοπικά έως 9 μποφόρ  και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και στις υπόλοιπες νότιες περιοχές της χώρας μας. Οι βροχοπτώσεις μέχρι το πρωί της Πέμπτης 27/09 θα έχουν σποραδικό χαρακτήρα και θα είναι ασθενείς.

Αντίθετα την Πέμπτη και την Παρασκευή 28/09 οι βροχοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Νότιο Αιγαίο αναμένονται ισχυρές και πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα.

 
Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM