«Brexit μόνο με τους δικούς μου όρους» λέει η Μέι

«Brexit μόνο με τους δικούς μου όρους» λέει η Μέι Facebook Twitter
EPA
0

«Συμφωνία για το Brexit με τους όρους της πρωθυπουργού της Βρετανίας ή καθόλου συμφωνία». Αυτές είναι οι επιλογές που έχουν οι βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC που επικαλείται συνέντευξη της Τερέζα Μέι.

Στη συνέντευξη η  Βρετανίδα πρωθυπουργός επικρίνει μεταξύ άλλων τα σχέδια των «Brexiteers» για την επίλυση του ζητήματος των ιρλανδικών συνόρων.

Αν το Κοινοβούλιο δεν επικυρώσει το σχέδιο της κυβέρνησης, φοβάμαι η εναλλακτική λύση θα είναι να μην υπάρξει συμφωνία» δήλωσε η Μέι, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το BBC.

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον σε άρθρο του στην Daily Telegraph ασκεί σφοδρή κριτική στην στρατηγική της Βρετανίδα πρωθυπουργού στο ζήτημα της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ. «Η εφαρμογή του σχεδίου Μέι θα σήμαινε ότι για πρώτη φορά από το 1066 οι ηγέτες μας συμφώνησαν σκόπιμα σε ξένη κυριαρχία», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Τζόνσον, ο οποίος θεωρεί πως με το σχέδιο της Μέι, ουσιαστικά θα είναι σαν «η Ε.Ε. να προσπαθεί να προσαρτήσει τη Βόρεια Ιρλανδία». 

Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει να επιλύσει το εν λόγω ζήτημα που οδήγησε σε «συνταγματικό βδέλυγμα», σημειώνοντας ότι η εφαρμογή του σχεδίου της Μέι θα σήμαινε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «πρέπει να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση και σε μεγάλα τμήματα της ενιαίας αγοράς μέχρις ότου οι Βρυξέλλες αποφασίσουν διαφορετικά.»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM
«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM