«Επετεύχθη συμφωνία με την Ιταλία για το προσφυγικό» λέει το Βερολίνο

«Επετεύχθη συμφωνία με την Ιταλία για το προσφυγικό» λέει το Βερολίνο Facebook Twitter
Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ (EPA)
0

Η Ιταλία συμφώνησε να δεχθεί πίσω τους μετανάστες που εντοπίστηκαν στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία και είχαν υποβάλει αίτηση για άσυλο στην Ιταλία, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ.

Όπως ανέφερε ο Ζεεχόφερ στη γερμανική βουλή  η συμφωνία με την Ιταλία έχει επιτευχθεί και το μόνο που μένει είναι η υπογραφή της.

Ωστόσο, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους της συμφωνίας ή τον τόπο και χρόνο της επίσημης επικύρωσής της.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι σε αντάλλαγμα της αποδοχής των αιτούντων άσυλο στην Ιταλία, η Γερμανία θα υποδεχθεί αντίστοιχο αριθμό μεταναστών που έχουν διασωθεί στη θάλασσα.

Να σημειωθεί ότι η Γερμανία έχει υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με την Ελλάδα και την Ισπανία, με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να επιμένει ότι η Γερμανία πρέπει να υπογράψει αντίστοιχες συμφωνίες και με άλλες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, ο κ. Ζεεχόφερ απείλησε ότι θα προχωρήσει στην επαναπροώθηση μεταναστών στις χώρες εισόδου από τις οποίες εισήλθαν στην Ε.Ε.

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM