Αιματηρή επίθεση στο Παρίσι - Δύο νεκροί και δύο τραυματίες- Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη (upd)

Αιματηρή επίθεση στο Παρίσι - Δύο νεκροί και δύο τραυματίες- Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη (upd) Facebook Twitter
0

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι.

Όπως μετέδωσε το France24 ο δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε και αυτός από την αστυνομία και η επίθεση σημειώθηκε στο προάστιο Τραπ. 

Πληροφορίες που μεταδίδει το Europe1 αναφέρουν πως ο δράστης ήταν περίπου 30 ετών.

 Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε με δήλωσή της την ευθύνη για την επίθεση χωρίς να το τεκμηριώνει.

Γαλλικά μίντια μεταδίδουν πως υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο δράστης φώναξε ««Αλλάχου Άκμπαρ» την ώρα της επίθεσης και πως οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του όταν άρχισε να τους πλησιάζει.

Σύμφωνα με άλλη πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο επιτιθέμενος οχυρώθηκε σε ένα περίπτερο προκαλώντας την παρέμβαση των επίλεκτων αστυνομικών δυνάμεων που τον «εξουδετέρωσαν». 

Όμως πηγή του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως τα θύματα μπορεί να είναι συγγενείς του επιτιθέμενου και η αστυνομία ερευνά εάν επρόκειτο για οικογενειακή διένεξη.

Πριν από λίγο πηγή που πρόσκειται στην έρευνα δήλωσε πως οι νεκροί ήταν μέλη της οικογένειας του επιτιθέμενου.

Οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε σήμερα με μαχαίρι στην Τραπ (Ιβελίν) είναι η μητέρα και η αδελφή του επιτιθέμενου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή.

Άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση, μετά την οποία ο επιτιθέμενος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.

Η Τραπ είναι μια υποβαθμισμένη πόλη που βρίσκεται σε μια γενικά πλούσια περιοχή δυτικά του Παρισιού.

H αστυνομία επιβεβαίωσε μέσω social media πως η επιχείρηση στην περιοχή ολοκληρώθηκε.  

 Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το France24 ο δράστης ήταν στη λίστα παρακολούθησης της γαλλικής αστυνομίας καθώς στο παρελθόν είχε επιδοκιμάσει την τρομοκρατία. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM