Πήγαμε στους Paradise Lost

Πήγαμε στους Paradise Lost Facebook Twitter
0

Κείμενο/Φωτογραφίες: Μάνος Χρυσοβέργης

 

Πήγαμε στους Paradise Lost Facebook Twitter

Φτάσαμε ένα τεταρτάκι πριν αρχίσει το support και το Stage Volume 1 είχε ήδη αρχίσει να γεμίζει ασφυκτικά. Οι Potergeist μας έπαιξαν ένα δυναμικό σετ καλοπαιγμένου stoner με στοιχεία που θύμιζαν αρκετά Pantera της ένδοξης εποχής του Cowboys from Hell. Είχαν ιδιαίτερα καλή σκηνική παρουσία και καλό ήχο και το κοινό έδειξε να ανταποκρίνεται με το παραπάνω σε όλα τα κομμάτια τους. Μετά τους Potergeist, τεχνικοί και άτομα απ το crew των Lost είχαν αρχίσει ήδη να φτιάχνουν μια ατμόσφαιρα αγωνίας και αναμονής καθώς δοκίμαζαν τα όργανα και τον ήχο ενώ εμείς περιμέναμε ανυπόμονα τους Βρετανούς. Δύο γιγάντιες μαύρες κουρτίνες έκλεισαν και μερικά λεπτά αργότερα άνοιξαν για να υποδεχτούν τους Paradise Lost στη σκηνή.

Ξεκίνησαν το σετ τους με το Mortals watch the day του "Shades of God" και συνέχισαν με επιτυχίες που κάλυπταν όλη την επιτυχημένη καριέρα τους (Draconian Times, Host, Symbol of Life, Gothic, Icon). Ακούσαμε μεταξύ άλλων τα Enchantment, Remembrance, Gothic, Say Just Words, Erased και One Second. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η επιλογή της μπάντας να παίξει και το Rotting Misery, ένα πανέμορφο b'side απ την πρώτη doom/death περίοδο της μπάντας. Οι Paradise Lost έχουν πολύ πιστούς και αφοσιωμένους θαυμαστές και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται σε κάθε επίσκεψη τους στη χώρα μας. Δέχθηκαν αγάπη από ένα κοινό που φώναζε κάθε στίχο και εκείνοι με την σειρά τους έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Λυρισμός, συναίσθημα, σκοτεινή ατμόσφαιρα, σπαραξικάρδια riffs και όλα αυτά συνοδευόμενα απ' την ιδιαίτερη χροιά του Nick Holmes είναι μάλλον μια εγγυημένη συνταγή που δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο. Στo encore, επέλεξαν να κλείσουν την βραδιά με το The Last Time αν και εύχομαι πραγματικά να μην είναι αυτή η τελευταία τους φορά. Μέχρι την επόμενη επίσκεψη τους, ελπίζουμε τουλάχιστον σε μια δισκάρα μέσα στο 2015.

Πήγαμε στους Paradise Lost Facebook Twitter
Πήγαμε στους Paradise Lost Facebook Twitter
Πήγαμε στους Paradise Lost Facebook Twitter

Πήγαμε στους Paradise Lost Facebook Twitter

Πήγαμε στους Paradise Lost Facebook Twitter

Πήγαμε στους Paradise Lost Facebook Twitter

Πήγαμε στους Paradise Lost Facebook Twitter

Πήγαμε στους Paradise Lost Facebook Twitter

Πήγαμε στους Paradise Lost Facebook Twitter

Πήγαμε στους Paradise Lost Facebook Twitter

Πήγαμε στους Paradise Lost Facebook Twitter

Πήγαμε στους Paradise Lost Facebook Twitter

Πήγαμε στους Paradise Lost Facebook Twitter

Πήγαμε στους Paradise Lost Facebook Twitter

Πήγαμε στους Paradise Lost Facebook Twitter

Πήγαμε στους Paradise Lost Facebook Twitter

Πήγαμε στους Paradise Lost Facebook Twitter

Πήγαμε στους Paradise Lost Facebook Twitter

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άξιζαν κάτι καλύτερο τα «100 Χρόνια Ελληνικής Δισκογραφίας»

Daily / Άξιζαν κάτι καλύτερο τα «100 Χρόνια Ελληνικής Δισκογραφίας»

Τα δώδεκα επεισόδια της ομώνυμης σειράς βρίσκονται στο Ertflix, η παρακολούθηση της σειράς όμως υπονομεύεται συχνά από την συμβατική και στεγνή προσέγγιση, και η στημένη παρουσία της Χάρις Αλεξίου στο ρόλο της παρουσιάστριας-αφηγήτριας δεν βοηθάει.  
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
«Πολυαγαπημένη μου Βίβιαν»: Στο φως η επιστολή που έγραψε ο Μάλκολμ ΜακΛάρεν στην Βίβιαν Γουέστγουντ λίγο πριν τον θάνατό του

Μουσική / Η επιστολή μεταμέλειας του Μάλκολμ ΜακΛάρεν προς τη Βίβιαν Γουέστγουντ, λίγο πριν τον θάνατό του

Τα αποκαλυπτήρια μιας επιστολής γεμάτης μετάνοια αλλά και πικρία, την οποία έγραψε –αλλά δεν έστειλε ποτέ– ο διαβόητος μάνατζερ των Sex Pistols προς την πρώην σύντροφο και συνοδοιπόρο του.
THE LIFO TEAM
APON: «Δεν είναι θέμα συγκυριών, είναι θέμα αξίας το αν θα ξεχωρίσεις μέσα στο χάος της σημερινής μουσικής»

Μουσική / APON: «Όταν πήγα να δειγματίσω τα πρώτα μου τραγούδια, γελάγανε»

Η πρωτοφανής επιτυχία ενός νεαρού τραγουδοποιού που με το πρώτο άλμπουμ του προκαλεί πανδαιμόνιο στο ραδιόφωνο και στις μουσικές πλατφόρμες, ενώνοντας μουσικά ένα ετερόκλητο κοινό κάθε ηλικίας.
M. HULOT
H βαθιά υπνωτική ενέργεια του DJ Nobu

Μουσική / H βαθιά υπνωτική ενέργεια του DJ Nobu

Κάθε σετ του είναι μια κατάδυση, μια αργή πτώση σε υποσυνείδητα μοτίβα, σε αχαρτογράφητους ήχους, σε σκοτεινούς διαδρόμους που παραπέμπουν περισσότερο σε τελετουργία παρά σε πάρτι. Ένας από τους σημαντικότερους DJ's της εποχής μας έρχεται στην Αθήνα για ένα βράδι.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Χελμός

Μουσική / Χελμός: 30 στιγμές από το πιο «ψηλό» φεστιβάλ του καλοκαιριού

Στημένο στα 1.700 μέτρα, το 3ο Helmos Mountain Festival υποδέχτηκε μερικά από τα πιο αγαπημένα ονόματα της εγχώριας σκηνής, σε ένα τριήμερο που συνδύασε μουσική, φύση και κορυφές - κυριολεκτικά και μεταφορικά.
LIFO NEWSROOM
Μυρτώ Βασιλείου: «Μου έχουν πει υποτιμητικά "πες κανένα λαϊκό, αυτό τραβάει"»

Μουσική / Μυρτώ Βασιλείου: «Μου έχουν πει υποτιμητικά "πες κανένα λαϊκό, αυτό τραβάει"»

Η νέα φωνή της ελληνικής μουσικής είναι, όπως λέει, «λίγο καθαρίστρια, λίγο ιδιωτική υπάλληλος, λίγο τραγουδίστρια». Μόλις έκλεισε τα τριάντα, ετοιμάζεται να ανέβει ξανά στη σκηνή με τη Νατάσσα Μποφίλιου και δείχνει πως έχει πολλά να προσφέρει.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Tsoula Festival

Μουσική / Tsoula Festival: Το πιο φρέσκο νησιώτικο φεστιβάλ στήνεται στην Αστυπάλαια

Με όνομα εμπνευσμένο από το παραδοσιακό φυλαχτό του νησιού, το φεστιβάλ που οραματίστηκαν τρεις δημοσιογράφοι στρέφει τα βλέμματα στην «πεταλούδα του Αιγαίου» – και έχουμε αποκλειστικά το πλήρες πρόγραμμά του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Σαίξπηρ, η Αθήνα και ένα Καλοκαιρινό Όνειρο

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Ο Σαίξπηρ, η Αθήνα και ένα Καλοκαιρινό Όνειρο

Η Ματούλα Κουστένη μάς ξεναγεί στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Φέλιξ Μέντελσον που εμπνέεται από τον Σαίξπηρ και θα ζωντανέψει, όπως και στο κείμενο, «στην Αθήνα, μια καλοκαιρινή νύχτα».
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Στέφανος Αθανασίου

Μουσική / Στέφανος Αθανασίου: «Γράφω για τον έρωτα, ο οποίος δεν έχει φύλο, δεν έχει καταγωγή»

Ο νεαρός τραγουδοποιός από τα Γιάννενα δεν είχε σκοπό να πει δημοτικά, αλλά συνόδεψε τη θεία του, Παγώνα Αθανασίου, σε δύο νεο-παραδοσιακά τραγούδια της Ηπείρου που του προκάλεσαν ανατριχίλα.
M. HULOT
Voltnoi & Quetempo (STEGI.RADIO), Άκης Χοντάσης Επιμέλεια Μουσικού Προγράμματος «Μια ανοιχτή πρόσκληση σε μια μουσική και ιστορική περιπλάνηση»

Plāsmata 3 / Voltnoi & Quetempo, Άκης Χοντάσης: «Μια ανοιχτή πρόσκληση σε μια μουσική και ιστορική περιπλάνηση»

Το STEGI.RADIO γίνεται για τρεις εβδομάδες το σημείο συνάντησης στα Plāsmata 3 στο Πεδίον του Άρεως, με αμέτρητες ώρες μουσικής απ' όλο τον πλανήτη και συζητήσεις που αφηγούνται ιστορίες του κόσμου.
M. HULOT