ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Δεν πρόλαβαν να αποφυλακιστούν οι Pussy Riot και τις συνέλαβαν ξανά..!

0

Συνελήφθησαν ξανά, λίγες ώρες μετά την αποφυλάκισή τους, τα τέσσερα μέλη των Pussy Riot που είχαν εισβάλει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Μόσχας. 

Όπως έγραψαν χαρακτηριστικά στο Twitter, αυτή τη φορά διώκονται από το ρωσικό κράτος για διοργάνωση δημόσιων εκδηλώσεων χωρίς έγγραφη προειδοποίηση και κινδυνεύουν με δέκα μέρες κράτηση. 

Στη δημοσιότητα δόθηκε, μάλιστα, και βίντεο από τη στιγμή της εκ νέου σύλληψης, με τους Ρώσους αστυνομικούς να βάζουν τα 4 μέλη των Pussy Riot στην αστυνομική κλούβα. 

Τα τέσσερα άτομα είχαν βρεθεί ένοχα από δικαστήριο της Μόσχας, επειδή στο 53ο λεπτό του τελικού του Μουντιάλ, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο του «Λουζνίκι» ενώ η Γαλλία αντιμετώπιζε την Κροατία για την κορυφή.

Τα μέλη της εν λόγω ομάδας, κατάφεραν να περάσουν από τα συστήματα ασφαλείας και να φθάσουν κοντά στον αγωνιστικό χώρο -και τελικά να εισέλθουν σ΄ αυτόν- επειδή ήταν ντυμένα με στολές αστυνομικών κι έτσι πέρασαν απαρατήρητα.

Εκτός από την ποινή φυλάκισης, το δικαστήριο επέβαλε στις Βερόνικα Νικούλτσινα, Ολγκα Παχτούσοβα, Όλγκα Κουράτσεβα και στον Πιοτρ Βερζίλοφ, απαγόρευση εισόδου σε όλα τα γήπεδα και τα στάδια για τρία χρόνια.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, τα τέσσερα άτομα, καταδικάσθηκαν για «σοβαρή παραβίαση των κανόνων της συμπεριφοράς των θεατών» και τους επεβλήθη η μέγιστη προβλεπόμενη ποινή.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ