ΕΕ: Η προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία δεν ήταν δίκαιη

ΕΕ: Η προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία δεν ήταν δίκαιη Facebook Twitter
0

Τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη η προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία επέκρινε σήμερα η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, εκτιμώντας ότι δεν ήταν «δίκαιη».

Η Μογκερίνι, σε κοινή ανακοίνωση με τον ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν, αναφέρθηκε στην προκαταρκτική έκθεση της κοινής αποστολής παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία καταγγέλθηκε η απουσία «ίσων ευκαιριών» για τους υποψηφίους στις εκλογές της Κυριακής.

Μογκερίνι και Χαν αναφέρουν ότι οι εκλογείς είχαν την ευκαιρία μιας «πραγματικής επιλογής», ωστόσο, επισημαίνουν ότι οι συνθήκες της προεκλογικής εκστρατείας δεν ήταν ισορροπημένες και εκφράζουν ανησυχία για την τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Θα συνεργαστούμε με τον Πρόεδρο και το Κοινοβούλιο για να αντιμετωπίσουμε τις πολλές κοινές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας», σημειώνουν.

Επίσης, υπογραμμίζουν ότι οι εκλογές αυτές ήταν οι πρώτες στο πλαίσιο του νέου προεδρικού συστήματος, το οποίο έχει, σύμφωνα με την Επιτροπή της Βενετίας, «σοβαρές επιπτώσεις για την τουρκική δημοκρατία».

Καλούν, τέλος, την Τουρκία να αντιμετωπίσει «επειγόντως» τις «βασικές ελλείψεις» όσον αφορά το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα, σημειώνοντας ότι αυτό θα ήταν «επωφελές» για τη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποιήσεις Νετανιάχου και Τραμπ στη Χαμάς, ενώ η Γάζα εξακολουθεί να μετρά νεκρούς

Διεθνή / Τελεσίγραφα Νετανιάχου και Τραμπ στη Χαμάς, την ώρα που οι νεκροί στη Γάζα αυξάνονται

«Η Χαμάς θα αφοπλιστεί είτε με τη διπλωματία, είτε στρατιωτικά» λέει ο Νετανιάχου - «Δεν θα δεχθώ καθυστερήσεις», προειδοποιεί ο Τραμπ - 57 ακόμη νεκροί στον θύλακα παρά την έκκληση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δηλώνει ικανοποιημένος με την παύση του πυρ από το Ισραήλ αλλά υπάρχουν αναφορές για 57 νεκρούς

Διεθνή / Γάζα: Αναφορές για 57 νεκρούς λίγο αφότου ο Τραμπ δήλωσε ικανοποιημένος με την παύση των ισραηλινών επιθέσεων

Η παλαιστινιακή υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας αναφέρει δεκάδες νεκρούς στον θύλακα, παρά την έκκληση του Αμερικανού προέδρου για παύση των βομβαρδισμών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το Ισραήλ διέταξε τον στρατό να σταματήσει την εκστρατεία αλλά συνεχίζει τους βομβαρδισμούς

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ διέταξε τον στρατό να σταματήσει την εκστρατεία αλλά συνεχίζει τους βομβαρδισμούς

Ενώ ετοιμάζονται για την πρώτη φάση του σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ, για τον τερματισμό του πολέμου και την απελευθέρωση όλων των ομήρων, συνεχίζουν τα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM