Δημοκρατικοί σε Τραμπ: Σταματήστε να χωρίζετε τα παιδιά!

Δημοκρατικοί σε Τραμπ: Σταματήστε να χωρίζετε τα παιδιά! Facebook Twitter
EPA/AL DRAGO
0

Δημοκρατικοί κοινοβουλευτικοί αποδοκίμασαν ηχηρά τον Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη, καταγγέλλοντας τον χωρισμό των παιδιών από τις οικογένειές τους όταν συλλαμβάνονται μετανάστες στα σύνορα, κατά τη συνάντησή τους πρόσωπο με πρόσωπο με τον Αμερικανό πρόεδρο στους διαδρόμους του Καπιτωλίου.

«Κύριε πρόεδρε, έχετε όμως παιδιά! Έχετε παιδιά, κ. πρόεδρε! Θα σας άρεσε να σας χώριζαν από τα παιδιά σας;», φώναξε με αγανάκτηση ο Χουάν Βάργκας, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, την ώρα που ο Τραμπ έβγαινε από μια αίθουσα όπου είχε συνομιλίες με ρεπουμπλικάνους κοινοβουλευτικούς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος περιορίστηκε απλά να στραφεί και να νεύσει χαμογελαστός προς την κατεύθυνση των τηλεοπτικών συνεργείων πίσω από τους λιγοστούς βουλευτές των δημοκρατικών που κράταγαν φωτογραφίες παιδιών που έκλαιγαν και πλακάτ με το σλόγκαν «οι οικογένειες πρέπει να είναι μαζί».

«Σταματήστε να χωρίζετε τα παιδιά!», φώναξε άλλος δημοκρατικός κοινοβουλευτικός, καθώς στελέχη της κυβέρνησης, ανάμεσά τους η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κίρστεν Νίλσεν, πέρναγαν από μπροστά τους μαζί με τον πρόεδρο.

Ο Τραμπ αποχωρούσε έπειτα από μια συνάντηση διάρκειας περίπου σαράντα πέντε λεπτών με στελέχη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με το αντικείμενο της συζήτησης να είναι η μεταρρύθμιση του συστήματος διαχείρισης της μετανάστευσης, η οποία εκκρεμεί ακόμη.

Μακράν του να αναδιπλωθεί μπροστά στην πολεμική που προκαλεί η πρακτική του διαχωρισμού των οικογενειών παράτυπων μεταναστών, το ρεπουμπλικανικό κόμμα παρουσίασε ένα κείμενο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος το οποίο απαριθμεί όλες τις απαιτήσεις του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης για το τείχος που θέλει να ανεγερθεί στα σύνορα με το Μεξικό.

Αφότου ανακοινώθηκε η πολιτική «μηδενικής ανοχής» στις αρχές Μαΐου, 2.342 παιδιά και ανήλικοι παράτυποι μετανάστες χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους, το διάστημα από την 5η Μαΐου ως την 9η Ιουνίου.

Στην πλειονότητά τους, πρόκειται για οικογένειες που έφυγαν για να σωθούν από τη βία στην κεντρική Αμερική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM