«Οι Έλληνες του Στρασβούργου ντρέπονται» - Διαδήλωση κατά της Χρυσής Αυγής στο Στρασβούργο

«Οι Έλληνες του Στρασβούργου ντρέπονται» - Διαδήλωση κατά της Χρυσής Αυγής στο Στρασβούργο Facebook Twitter
1

Με σύνθημα «Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη των λαών» η «Ανυπότακτη Γαλλία» του Μελανσόν διοργάνωσε διαδήλωση στο Στρασβούργο σήμερα το μεσημέρι.

Η διαδήλωση έγινε κατά του Νόμου για το μεταναστευτικό και το άσυλο, αλλά και κατά της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στο «Αρκαδία», χώρο συνάντησης της Ακροδεξιάς στο Στρασβούργο, την πρωτεύουσα της περιφέρειας της Αλσατίας όπου σημειώνονται υψηλά και ολοένα αυξανόμενα εκλογικά ποσοστά για την Ακροδεξιά.

«Όχι στην άφιξη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής στο Στρασβούργο, αυτό το ελληνικό κόμμα που έχει διαπράξει πολλές δολοφονίες και επιθέσεις και που προσκαλείται από τους φασίστες της Αρκαδίας το Σάββατο 2 Ιουνίου. Ας κλείσουμε την Αρκαδία, αυτό το φασιστικό κέντρο συνάντησης» φώναζαν οι διαδηλωτές, υποστηρικτές του κινήματος της «Ανυπότακτης Γαλλίας».

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της Χρυσής Αυγής παρευρέθηκαν στην διαδήλωση Έλληνες και φιλέλληνες της πόλης με πανό που φέρουν την επιγραφή «Οι Έλληνες του Στρασβούργου ντρέπονται».

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση και ασύλου των Collomb, Υπουργό Εσωτερικών, και Macron, Πρόεδρο της Γαλλίας, ψηφίστηκε στην Εθνοσυνέλευση. Για να εγκριθεί, πρέπει επίσης να ψηφισθεί τον Ιούνιο από τη Γερουσία.

Το βασικό επιχείρημα κατά του νέου νόμου, είναι η επιθυμία της κυβέρνησης για αποτελεσματικότητα η οποία κινδυνεύει να καταστρέψει τις συνθήκες υποδοχής των μεταναστών/προσφύγων, να κάνει επαναπατρισμούς πριν εξεταστούν τα αιτήματα ασύλου εμποδίζοντας στη πράξη το σεβασμό των δικαιωμάτων των αιτούντων.

«Είναι απαραίτητο να επιβληθεί η κατάργηση αυτού του ρατσιστικού και ελευθεριοκτόνου νόμου που νομιμοποιεί περαιτέρω το κυνήγι αλλοδαπών, τους αστυνομικούς ελέγχους, τα μέτρα περιορισμού, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και τις ιδέες του «Εθνικού Μετώπου/Front National» της Μαρίν Λεπέν που έχει πλέον μετονομαστεί σε «Εθνική Συμμαχία/Rassemblement National» και να δείξουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα μία χώρα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια προσφυγικές εισροές αλλά και τη βίαιη στάση της Χρυσής Αυγής», ήταν τα λόγια των διοργανωτών της διαδήλωσης διαμαρτυρίας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οι Έλληνες του Στρασβούργου ντρέπονται.... όπως και οι κατοικοι της χωρας μας για το ναζιστικό μόρφωμα Χρυσή Αυγή που υπαρχει προς το παρον και λιαν σύντομως θα είναι στη φυλακή.