8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter
0

1

Kolokotroni 9

Chrysalism

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Λευκό ρούμι Rum Bar Silver από το αγαπημένο Worthy Park Estate αναμειγνύεται με αρώματα τζίντζερ, lime, λουίζας και espuma από ροδάκινο. Σερβίρεται με βρώσιμα άνθη.

Ένα ιδιαίτερα απολαυστικό tiki style cocktail, εμπνευσμένο από τον ιδιοκτήτη του μπαρ Δημήτρη Γιακουμάκη, το οποίο συμβολίζει κάπως την ηρεμία που βιώνεις όταν είσαι μέσα σε κλειστό χώρο, ενώ έξω έχει καταιγίδα. O bartender αναμειγνύει ευφάνταστα τις γεύσεις και σερβίρει το εξωτικό Chrysalism με σκοπό να σε ταξιδέψει κάπου αλλού.

2

The Clumsies

Aegean Negroni

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Old Tom Gin, Martini Ambrato, βερμούτ, Martini, πιπέρι, δίκταμο, μάραθο, περγαμόντο.

Αλλάζοντας λίγο τη συνταγή και το χρώμα του κλασικού Negroni, ο ιδιοκτήτης και head bartender του The Clumsies, Βασίλης Κυρίτσης, εμπνέεται από το Αιγαίο και υπογράφει το καλοκαίρι με αυτό το πρωτότυπο και άκρως γευστικό κοκτέιλ με το ιδιαίτερο θαλασσί χρώμα.

3

The Bank Job

The Mask

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Τζιν, τσίλι, σόδα homemade με αγγούρι και φράουλα.

Το The Mask είναι η must δροσιστική επιλογή στον κατάλογο του Bank Job. Οι barmen αναμειγνύουν επιδέξια τις γεύσεις και σερβίρουν ένα από τα πιο γευστικά κοκτέιλ της πόλης. Δημιουργός του είναι ο βραβευμένος head bartender Θάνος Τσεκούρας

4

Dharma

Dark 'n' Stormy

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά
Pampero Especial, lime, χυμός, Sugar Syrupl Angostrura Bitters, Ginger Beer.

Το Dark 'n' Stormy είναι λευκό στη βάση του και περιέχει λεμόνι και Ginger Beer. Διαχρονικότατο, προτείνεται γιατί είναι ένα από τα ελάχιστα κοκτέιλ που προσφέρουν τριπλή γευστική ισορροπία. Είναι ταυτόχρονα ξινό, γλυκό και spicy.

5

Baba au rum

Bahama Baba

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

25 ml Plantation Pineapple Rum, 22,5 ml Koko Kanu Coconut Rum, 15 ml Rum Bar Jamaican Rum, 10 ml Bigallet China China liqueur, 5 ml φρεσκοστυμμένος χυμός lime, 22,5 ml Cold Brew Coffee Syrup με άρωμα πορτοκάλι.

Σερβίρεται σε ποτήρι στυλ Goblet με ένα μεγάλο κομμάτι πάγο, γαρνιτούρα φύλλο ανανά και καρύδα. Ρούμι, ανανάς, καρύδα, πορτοκάλι και μονοποικιλιακός καφές συνθέτουν μια σύγχρονη παραλλαγή σε ένα αγαπημένο τροπικό κοκτέιλ, η οποία φέρνει νέες ισορροπίες και μια διαφορετική προσέγγιση στην τίκι κουλτούρα.

6

Borsalino

Sultana

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Κασκάρα, Campari, σιρόπι πικραμύγδαλου, μπίρα Voreia Wit.

Βασικό συστατικό του Sultana είναι η κασκάρα (cascara), ένα ρόφημα που παρασκευάζεται από τους αποξηραμένους φλοιούς του καρπού του καφέ. Την κασκάρα συνοδεύουν το Campari, το σιρόπι πικραμύγδαλου και η μπίρα Voreia Wit σε ένα ιδιότυπο κοκτέιλ τύπου spritz, αφού περιέχει ένα πικρό ιταλικό λικέρ και φυσαλίδες όχι από αφρώδες κρασί, όπως συνηθίζεται, αλλά από μπίρα.
Η κασκάρα δίνει υπέροχα γήινα αρώματα που γλυκαίνουν αρμονικά με το σιρόπι από πικραμύγδαλο.

7

Meerkat

Ready or Not

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Bankes Gin, Strawberry & Lime leaves infused Campari, Cinzano Rosso Vermouth. Top up with Schweppes Tonic ή σερβίρεται ως Negroni.

Ξεχωρίζει για την απλότητά του στη γεύση. Μπορεί να αρέσει εξίσου σε άνδρες και γυναίκες.

8

Barreldier

Orb

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Καρυκευμένο ρούμι, κόκκινο σπιτικό βερμούτ, λικέρ μέντας. Σερβίρεται σε μπάλα σοκολάτας.

Το Orb έχει εμπνευστεί ο έμπειρος bartender Μάριο Μπάσο και αποτελετεί τη φετινή καλοκαιρινή πρόταση του μαγαζιού για μια διαφορετική νυχτερινή έξοδο.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ