Τι έκανε τα τελευταία χρόνια ο Weeknd;

Τι έκανε τα τελευταία χρόνια ο Weeknd; Facebook Twitter
O Weeknd με τους φορτισμένους και πρόστυχους στίχους του σχετικά με το σεξ, τα ναρκωτικά και τα αυτοκαταστροφικά πάρτι, έκανε το R&B ένα από τα πιο δημοφιλή είδη του 21ού αιώνα.
0

Αρκετά έχουν αλλάξει στη ζωή του 28χρονου Καναδού από τότε που παράτησε το σχολείο στα 17 του για να φτάσει να γίνει ένας από τους πιο πετυχημένους R&B ερμηνευτές της τελευταίας δεκαετίας.

Ο Weeknd, όμως, δεν έφερε απλώς το R&B ξανά στη μόδα αλλά του έδωσε πιο κυριλέ αισθητική με τους πειραματισμούς και τις προσεγμένες συνεργασίες του. Με τους φορτισμένους και πρόστυχους στίχους του σχετικά με το σεξ, τα ναρκωτικά και τα αυτοκαταστροφικά πάρτι, το έκανε ένα από τα πιο δημοφιλή είδη του 21ού αιώνα.

Το κανονικό του όνομα είναι Abel Makkonen Tesfaye και οι γονείς του ήταν μετανάστες από την Αιθιοπία. Γεννήθηκε στο Οντάριο το 1990. Πρόσφατα κυκλοφόρησε τη νέα του δουλειά «Μy Dear Melancholy». Αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί σταθμοί στην καριέρα του.

Ο Weeknd, δεν έφερε απλώς το R&B ξανά στη μόδα αλλά του έδωσε πιο κυριλέ αισθητική με τους πειραματισμούς και τις προσεγμένες συνεργασίες του. Με τους φορτισμένους και πρόστυχους στίχους του σχετικά με το σεξ, τα ναρκωτικά και τα αυτοκαταστροφικά πάρτι, το έκανε ένα από τα πιο δημοφιλή είδη του 21ού αιώνα.

2011

Στις αρχές του χρόνου ανεβάζει τα τρία πρώτα κομμάτια που έχει ηχογραφήσει στο YouTube, τα «What you need», «Loft Music» και «The Morning» που έχει υπογράψει με το ψευδώνυμό του και το εμότικον «xo» που έγινε σήμα κατατεθέν του και σημαίνει «ένα φιλί και μια αγκαλιά». Αυτά είναι αρκετά για να τραβήξουν την προσοχή του Drake, που του ζητάει να συμμετάσχει στο άλμπουμ του «Take Care».

Tην ίδια χρονιά κυκλοφορεί μαζί τα τρία mixtapes του «House of Balloons», «Thursday» και «Εchoes of Silence» με τίτλο «Balloons Trilogy», που κάνουν 8 εκατομμύρια downloads και προσελκύουν μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες. Υπογράφει με τη Republic Records που ανήκει στη Universal.

 

The Weeknd - Kiss Land 

2012

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του ευρωπαϊκής περιοδείας, τραγουδώντας τη διασκευή του «Dirty Diana» σε μια συναυλία του στο Λονδίνο, εντυπωσιάζει την Katy Perry και τη Florence and the Machine.


Κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ του «Kiss Land», που φτάνει στο Νο2 του Billboard.


Κατακτάει την πρώτη θέση των τσαρτ χάρη στη συνεργασία του με την Ariana Grande στο κομμάτι «Love me harder» και αμέσως περνάει σε ένα πιο ποπ κοινό

2015

To «The Hills» από τον δεύτερο δίσκο του «Beauty behind the madness» είναι το Νο1 στο Billboard.


Τρία ακόμα κομμάτια του διαρρέουν από τον δίσκο, ανάμεσά τους άλλη μια επιτυχία, το «Can't feel my face», που ανεβαίνει επίσης στην κορυφή των αμερικανικών τσαρτ. Το άλμπουμ, τελικά, κυκλοφορεί τον Αύγουστο. Είναι το πιο πιο streamed άλμπουμ της χρονιάς, με πάνω 60 εκατομμύρια plays.


Τον Σεπτέμβριο σπάει ρεκόρ όταν γίνεται ο πρώτος στην Ιστορία καλλιτέχνης που καλύπτει με δικά του κομμάτια τις τρεις πρώτες θέσεις του Billboard Hot R&B Songs, με τα «Can't feel my face», «Earned It» και «The Hills».

 

The Weeknd - Starboy (official) ft. Daft Punk

2016

Κυκλοφορεί το τρίτο του άλμπουμ «Starboy», όπου συνεργάζεται με τους Daft Punk και τον Kendrick Lamar. Σε αυτό ακούγεται πιο ποπ και mainstream από ποτέ.


Την ίδια χρονιά συνεργάζεται με την Beyoncé στο «Lemonade» και με τον Kanye West στο «Life of Pablo».


Για τις ανάγκες του άλμπουμ κυκλοφορεί μια ταινία μικρού μήκους σε σκηνοθεσία του Grant Singer και τίτλο Mania.


Είναι επίσης η χρονιά που αλλάζει το διάσημο κούρεμά του, που φημολογείται ότι ήταν εμπνευσμένο από τον Jean-Michel Basquiat

2017

Συνεχίζει τις σπουδαίες συνεργασίες. Ξεχωρίζει το «Lust for Life» της Lana Del Rey, ενώ κάνει ένα σύντομο αλλά αξιοπρόσεκτο πέρασμα στο βίντεο του χιτ της χρονιάς, το «XO Tour Llif3» του ανερχόμενου ράπερ Lil Uzi Vert.

Τι έκανε τα τελευταία χρόνια ο Weeknd; Facebook Twitter
Το 2017 ο Weeknd συνεργάστηκε με τη Lana Del Rey για το «Lust for Life».

2018

Με ένα ποστ στο Instagram δηλώνει ότι έχει στα σκαριά μια νέα δουλειά. Δύο μέρες μετά, στις 30 Μαρτίου, κυκλοφορεί εντελώς απροειδοποίητα το EP «My Dear Melancholy».


Σε αυτό μιλάει για πρώτη φορά για την προσωπική του ζωή και τραγουδάει για τις αποτυχημένες σχέσεις του με την Bella Hadid και τη Selena Gomez. Για την τελευταία αφήνει υπόνοιες ότι της είχε προτείνει να της δωρήσει το νεφρό του. Η ίδια το αρνείται.


Το άλμπουμ φτάνει στα 29 εκατομμύρια streams τις πρώτες 24 ώρες της κυκλοφορίας του και προσγειώνεται στο Νο1 του Billboard.
Τον Απρίλιο το «Call out my name» από το «My Dear Melancholy» ανεβαίνει στην πρώτη θέση των επίσημων ελληνικών τσαρτ και μένει εκεί για δύο εβδομάδες, μέχρι να το ρίξει η Ariana Grande με το «No tears left to cry».

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H βαθιά υπνωτική ενέργεια του DJ Nobu

Μουσική / H βαθιά υπνωτική ενέργεια του DJ Nobu

Κάθε σετ του είναι μια κατάδυση, μια αργή πτώση σε υποσυνείδητα μοτίβα, σε αχαρτογράφητους ήχους, σε σκοτεινούς διαδρόμους που παραπέμπουν περισσότερο σε τελετουργία παρά σε πάρτι. Ένας από τους σημαντικότερους DJ's της εποχής μας έρχεται στην Αθήνα για ένα βράδι.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Χελμός

Μουσική / Χελμός: 30 στιγμές από το πιο «ψηλό» φεστιβάλ του καλοκαιριού

Στημένο στα 1.700 μέτρα, το 3ο Helmos Mountain Festival υποδέχτηκε μερικά από τα πιο αγαπημένα ονόματα της εγχώριας σκηνής, σε ένα τριήμερο που συνδύασε μουσική, φύση και κορυφές - κυριολεκτικά και μεταφορικά.
LIFO NEWSROOM
Μυρτώ Βασιλείου: «Μου έχουν πει υποτιμητικά "πες κανένα λαϊκό, αυτό τραβάει"»

Μουσική / Μυρτώ Βασιλείου: «Μου έχουν πει υποτιμητικά "πες κανένα λαϊκό, αυτό τραβάει"»

Η νέα φωνή της ελληνικής μουσικής είναι, όπως λέει, «λίγο καθαρίστρια, λίγο ιδιωτική υπάλληλος, λίγο τραγουδίστρια». Μόλις έκλεισε τα τριάντα, ετοιμάζεται να ανέβει ξανά στη σκηνή με τη Νατάσσα Μποφίλιου και δείχνει πως έχει πολλά να προσφέρει.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Tsoula Festival

Μουσική / Tsoula Festival: Το πιο φρέσκο νησιώτικο φεστιβάλ στήνεται στην Αστυπάλαια

Με όνομα εμπνευσμένο από το παραδοσιακό φυλαχτό του νησιού, το φεστιβάλ που οραματίστηκαν τρεις δημοσιογράφοι στρέφει τα βλέμματα στην «πεταλούδα του Αιγαίου» – και έχουμε αποκλειστικά το πλήρες πρόγραμμά του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Σαίξπηρ, η Αθήνα και ένα Καλοκαιρινό Όνειρο

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Ο Σαίξπηρ, η Αθήνα και ένα Καλοκαιρινό Όνειρο

Η Ματούλα Κουστένη μάς ξεναγεί στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Φέλιξ Μέντελσον που εμπνέεται από τον Σαίξπηρ και θα ζωντανέψει, όπως και στο κείμενο, «στην Αθήνα, μια καλοκαιρινή νύχτα».
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Στέφανος Αθανασίου

Μουσική / Στέφανος Αθανασίου: «Γράφω για τον έρωτα, ο οποίος δεν έχει φύλο, δεν έχει καταγωγή»

Ο νεαρός τραγουδοποιός από τα Γιάννενα δεν είχε σκοπό να πει δημοτικά, αλλά συνόδεψε τη θεία του, Παγώνα Αθανασίου, σε δύο νεο-παραδοσιακά τραγούδια της Ηπείρου που του προκάλεσαν ανατριχίλα.
M. HULOT
Voltnoi & Quetempo (STEGI.RADIO), Άκης Χοντάσης Επιμέλεια Μουσικού Προγράμματος «Μια ανοιχτή πρόσκληση σε μια μουσική και ιστορική περιπλάνηση»

Plāsmata 3 / Voltnoi & Quetempo, Άκης Χοντάσης: «Μια ανοιχτή πρόσκληση σε μια μουσική και ιστορική περιπλάνηση»

Το STEGI.RADIO γίνεται για τρεις εβδομάδες το σημείο συνάντησης στα Plāsmata 3 στο Πεδίον του Άρεως, με αμέτρητες ώρες μουσικής απ' όλο τον πλανήτη και συζητήσεις που αφηγούνται ιστορίες του κόσμου.
M. HULOT
H τριλογία του Bloody Hawk κλείνει με τον καλύτερο τρόπο

Μουσική / «Φθηνά Tricks 3»: H τριλογία του Bloody Hawk κλείνει με τον καλύτερο τρόπο

Με το «Φθηνά Tricks 3» ολοκληρώνεται η τριλογία του Έλληνα ράπερ, με τη θεαματικότερη ίσως άνοδο που έχει δει η ελληνική σκηνή – ένα άλμπουμ που δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε όποιον ακούει ραπ να ισχυριστεί πως δεν του αρέσει.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ