Γαβρόγλου για την έλλειψη διδακτικού προσωπικού στα ΑΕΙ: Αυτά δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες

Γαβρόγλου για την έλλειψη διδακτικού προσωπικού στα ΑΕΙ: Αυτά δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες Facebook Twitter
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
0

«Η πραγματικότητα είναι διαφορετική» σχολίασε ο Κ. Γαβρόγλου δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στα ΑΕΙ.

«Είναι απαράδεκτο πρυτάνεις και συνδικαλιστικοί φορείς των πανεπιστημίων με κάθε ευκαιρία να επικαλούνται στον δημόσιο λόγο τους τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό επιρρίπτοντας ευθύνες στην Πολιτεία. Προφανώς, επειδή η πραγματικότητα είναι διαφορετική, μήπως οι δηλώσεις αυτές εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες; Σίγουρα, πάντως, βλάπτουν το δημόσιο πανεπιστήμιο» σχολίασε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε δηλώσεις και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ελλείψεις διδακτικού προσωπικού σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Μάλιστα, ο υπουργός επισημαίνει ότι από το 2016 έχουν γίνει διορισμοί, ωστόσο επιρρίπτει την ευθύνη στα ΑΕΙ, ότι εκείνα είναι που δεν έχουν ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες.

«Είναι ακατανόητη η ολιγωρία των διοικήσεων ορισμένων Ιδρυμάτων να μην προχωρούν τις διαδικασίες και να επιδίδονται σε παραπλανητικές και πολιτικάντικες δηλώσεις» σημειώνει.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το υπουργείο, το 2016 δόθηκαν στα ΑΕΙ 550 θέσεις μόνιμου διδακτικού προσωπικού με εξασφαλισμένες από τον προϋπολογισμό τις αναγκαίες πιστώσεις (414 στα πανεπιστήμια και 136 στα ΤΕΙ).

Από αυτές, παραμένουν αδιάθετες 137 θέσεις ΔΕΠ για τα πανεπιστήμια και 35 για τα ΤΕΙ.

Επίσης, δόθηκαν άλλες 500 θέσεις για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (2017-18), ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο, μέχρι σήμερα είτε δεν έχουν προκηρυχθεί από τα Πανεπιστήμια, είτε τα Ιδρύματα τις έχουν προκηρύξει αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες που απαιτούνται.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ LIVE ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη σύνοδο Διατλαντικής Ενεργειακής Συνεργασίας: Να σταματήσει η ροή ρωσικού αερίου μέσω Τουρκίας

Σε χθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδος, μια ιστορική στιγμή, μια πράξη ευθύνης και προοπτικής»
LIFO NEWSROOM
ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, κατατέθηκε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας
LIFO NEWSROOM