Κερέ: Πρώτη προτεραιότητα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης - Υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά

Κερέ: Πρώτη προτεραιότητα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης - Υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά Facebook Twitter
0

«Πρώτη προτεραιότητα είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης», δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, που συμμετείχε στις εργασίες του Eurogroup, στη Σόφια.

«Υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει και είναι σημαντικό οι διαπραγματεύσεις να εξελιχθούν ομαλά και γρήγορα», πρόσθεσε αναφερόμενος στην τέταρτη αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό οι εκπρόσωποι των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 14 Μαΐου.

O κ. Κερέ μίλησε για τις τέσσερις προτεραιότητες της ΕΚΤ σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα: Στο πλαίσιο αφερεγγυότητας των νοικοκυριών, στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς (όπου υπάρχει πρόοδος αλλά πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά), στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και στους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς.

Για το μεταμνημονιακό πλαίσιο, τόνισε ότι είναι εξ' ολοκλήρου απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης αν θα υπάρξει διάδοχο πρόγραμμα. Όπως είπε, η Ελλάδα θέλει «καθαρή έξοδο» από το πρόγραμμα, ωστόσο επισήμανε ότι μετά την 20ή Αυγούστου, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα συνομιλεί πλέον με τους θεσμούς και το Eurogroup, αλλά με τις διεθνείς χρηματαγορές.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η αναπτυξιακή στρατηγική που παρουσίασε σήμερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, μαζί με έναν «ισχυρό» μεταμνημονιακό διακανονισμό, είναι σημαντικά στοιχεία για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης στις αγορές.

Για το θέμα του χρέους, ο κ. Κερέ υποστήριξε ότι χρειάζονται «ισχυρά και αξιόπιστα μέτρα για την ελάφρυνσή του». «Είναι σημαντικό συστατικό για την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι όσο πιο «εμπροσθοβαρή» είναι τα μέτρα, όσο πιο αυτόματα και με λιγότερους όρους συνοδεύονται, τόσο πιο γρήγορα θα συμβάλουν στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και των χρηματαγορών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM