Δέκατη ημέρα απεργίας στην Air France - Ακυρώσεις του 25% των πτήσεων

Δέκατη ημέρα απεργίας στην Air France - Ακυρώσεις του 25% των πτήσεων Facebook Twitter
EPA
0

Το 25% των πτήσεων της Air France εκτιμάται ότι θα ακυρωθεί αύριο Δευτέρα, καθώς συνεχίζεται για 10η ημέρα η απεργία του προσωπικού της εταιρείας, με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις.


Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά το 65% των πτήσεων μεγάλων και μεσαίων αποστάσεων από το διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού.

Υπολογίζεται επίσης ότι θα γίνει κανονικά και το 85% των δρομολογίων μικρών αποστάσεων, από το αεροδρόμιο Ορλί και άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της Γαλλίας.

Δέκατη ημέρα απεργίας στην Air France - Ακυρώσεις του 25% των πτήσεων Facebook Twitter
EPA


Στην αυριανή απεργία αναμένεται ότι θα συμμετάσχει το 28% των πιλότων και το 20% (ένας στους πέντε) των αεροσυνοδών.


Την Παρασκευή η εταιρεία ξεκίνησε έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα ώστε να τερματιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που μέχρι στιγμής της έχουν κοστίσει περίπου 220 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ζαν-Μαρκ Ζανϊγιάκ, ο εκτελεστικός διευθυντής της μητρικής εταιρείας Air France KLM και πρόεδρος της Air France έχει δηλώσει ότι αν αποτύχουν οι συνομιλίες δύσκολα θα παραμείνει στη θέση του.

Πηγή: ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM