Δέκατη ημέρα απεργίας στην Air France - Ακυρώσεις του 25% των πτήσεων

Δέκατη ημέρα απεργίας στην Air France - Ακυρώσεις του 25% των πτήσεων Facebook Twitter
EPA
0

Το 25% των πτήσεων της Air France εκτιμάται ότι θα ακυρωθεί αύριο Δευτέρα, καθώς συνεχίζεται για 10η ημέρα η απεργία του προσωπικού της εταιρείας, με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις.


Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά το 65% των πτήσεων μεγάλων και μεσαίων αποστάσεων από το διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού.

Υπολογίζεται επίσης ότι θα γίνει κανονικά και το 85% των δρομολογίων μικρών αποστάσεων, από το αεροδρόμιο Ορλί και άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της Γαλλίας.

Δέκατη ημέρα απεργίας στην Air France - Ακυρώσεις του 25% των πτήσεων Facebook Twitter
EPA


Στην αυριανή απεργία αναμένεται ότι θα συμμετάσχει το 28% των πιλότων και το 20% (ένας στους πέντε) των αεροσυνοδών.


Την Παρασκευή η εταιρεία ξεκίνησε έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα ώστε να τερματιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που μέχρι στιγμής της έχουν κοστίσει περίπου 220 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ζαν-Μαρκ Ζανϊγιάκ, ο εκτελεστικός διευθυντής της μητρικής εταιρείας Air France KLM και πρόεδρος της Air France έχει δηλώσει ότι αν αποτύχουν οι συνομιλίες δύσκολα θα παραμείνει στη θέση του.

Πηγή: ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM